Na hlavný obsah

Urobím všetko pre to, aby vláda vytrvala, tvrdí Heger

Odvolanie Mikulca či Matoviča však odmieta.

Urobím všetko pre to, aby vláda vytrvala, tvrdí Heger
Na snímke premiér Eduard Heger. Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) pred utorkovým (13. 12.) odvolávaním vlády tvrdí, že urobí „všetko pre to, aby vláda vytrvala“.

Ministra financií Igora Matoviča a ministra vnútra Romana Mikulca (obaja OĽANO) však odvolať odmieta. Či má záložný plán, ak by sa vládu podarilo odvolať, nekomentoval.

Utorkové hlasovanie bude podľa neho o „charaktere štátu“. „Vieme, čo nastane, ak uvoľníme miesto Robertovi Ficovi,“ povedal s tým, že vláda naposledy čelila odvolávaniu pred 11 rokmi.

Očakáva, že všetci demokratickí poslanci v parlamente budú k hlasovaniu o vyslovení nedôvery vláde pristupovať s najväčšou vážnosťou a zodpovedne. „Toto hlasovanie nebude o dôvere Hegerovi a Matovičovi. Bude o tom, či bude naďalej prebiehať spravodlivosť, alebo bude umlčaná,“ dodal.

Tvrdí, že rokovania s nezaradenými poslancami stále prebiehajú. „Komunikujem s poslancom Martinom Čepčekom,“ priblížil. Naopak, rokovania nevedie so Slavěnou Vorobelovou, ktorá do parlamentu prišla po Marianovi Kotlebovi z ĽSNS.

Opätovné vyzval iniciátora odvolávania vlády – stranu SaS, aby nehlasovala za pád vlády. „Musia si uvedomiť, o čo tu ide,“ dodal s tým, že poslancov SaS naďalej považuje za svojich priateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko