Na hlavný obsah

Vlhová viedla po prvom kole obrovského slalomu

Od úvodu predvádzala dynamickú a agresívnu jazdu.

Vlhová viedla po prvom kole obrovského slalomu
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného (10. 12.) obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskom Sestriere viedla s náskokom siedmich stotín pred domácou Martou Bassinovou.

Na tretej pozícii figurovala obhajkyňa malého glóbusu Tessa Worleyová z Francúzska (+0,40), štvrtá skončila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,44).

Vlhová so štartovým číslom šesť predvádzala od úvodu dynamickú, agresívnu jazdu. Skvele sa vyrovnala s nerovnou podložkou a optimálnu líniu si dokázala držať aj v strmej strednej časti, kde mali jej konkurentky problémy.

V porovnaní s Bassinovou, ktorá štartovala s jednotkou, bola na všetkých medzičasoch v zelených číslach.

„Bolo pekné sa opäť vrátiť po dlhšom čase na líderskú pozíciu. Veľmi sa teším, že sa mi podarilo podať dobrú jazdu,“ uviedla Vlhová.

Menej sa vydarila jazda Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej, víťazka úvodného obrovského slalomu sezóny v Killingtone zaostávala pred druhým kolom (13.30) za Vlhovou o 1,12 s.

Ďalšia favoritka Sara Hectorová zo Švédska bola priebežne šiesta (+0,50), domáca Federica Brignonenová sa zaradila na siedmu priečku (+0,96).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport