Na hlavný obsah

Biatlon: Bátovská Fialková obsadila v šprinte 29. miesto

Triumfovala nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková.

Biatlon:  Bátovská Fialková obsadila v šprinte 29. miesto
Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková v šprinte na 7,5 km 2. kola Svetového pohára v biatlone v rakúskom Hochfilzene. Foto: TASR/AP

Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková triumfovala vo štvrtkovom (8. 12.) šprinte 2. kola Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene. Preteky žien na 7,5 km zvládla za 20:07,1 minúty a pripísala si desiaty individuálny triumf v kariére a piaty na najkratšej trati.

Druhá finišovala Češka Markéta Davidová s odstupom 18,1 s, tretia skončila Francúzka Julia Simonová (+20,1 s) a dostala sa na čelo celkového poradia SP. Slovenka Paulína Bátovská Fialková obsadila 29. miesto (+1:24,3 min).

Tridsaťtriročná Herrmannová-Wicková ovládla preteky po bezchybnej streľbe. Nemecká reprezentantka mala piaty bežecký čas, keď na najrýchlejšiu Anamariju Lampičovú stratila 49,6 s.

Dvadsaťsedemročná Slovinka zaznamenala premiérový štart v biatlone, keď sa pred sezónou rozhodla presunúť k tomuto športu z bežeckého lyžovania a obsadila 5. priečku.

Bátovská Fialková netrafila v ľahu jeden terč a rovnaký výkon zopakovala aj v stoji. Mária Remeňová dosiahla svoje nové kariérne maximum, keď obsadila 50. priečku s jednou chybou na strelnici. Ivona Fialková skončila až na 66. mieste so stratou 2:19,8 min a Zuzana Remeňová finišovala s bilanciou (3-2) na 93. pozícii (+4:09,2 min).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport