Na hlavný obsah

Zomrela Lisa Marie Presleyová, jediná Elvisova dcéra

O úmrtí informovala jej matka Priscilla.

Zomrela Lisa Marie Presleyová, jediná Elvisova dcéra
Americká speváčka Lisa Marie Presleyová. Foto: Twitter/Reuters

Vo veku 54 rokov v piatok (13. 1.) zomrela americká speváčka Lisa Marie Presleyová, ktorá bola jedinou dcérou rokenrolovej legendy Elvisa Presleyho. Vo vyhlásení to oznámila jej matka Priscilla Presleyová. Americké médiá krátko predtým informovali, že Lisa Marie mala zástavu srdca a previezli ju do nemocnice v Los Angeles.

„S ťažkým srdcom sa musím podeliť o zdrvujúcu správu, že nás opustila moja krásna dcéra Lisa Marie,“ uviedla Priscilla vo vyhlásení. „Bola to tá najvášnivejšia, najsilnejšia a najviac milujúca žena, akú som kedy spoznala,“ dodala.

Lisa Marie Presleyová s otcom Elvisom Presleym.
Lisa Marie Presleyová s otcom Elvisom Presleym.Foto: Twitter

Oznámenie o úmrtí prišlo len niekoľko hodín po tom, ako americké médiá informovali, že Lisu Marie previezli do nemocnice. Podľa webu TMZ utrpela zástavu srdca a záchranári ju museli resuscitovať. Hospitalizáciu svojej dcéry vzápätí potvrdila tiež Priscilla Presleyová.

Hovorca hasičov Craig Little predtým uviedol, že záchranárov vyslali do domu v Calabasas o 10.37 h miestneho času po tom, ako dostali hlásenie o žene so zástavou srdca. Na miesto podľa Littlea prišli do šiestich minút a následne ženu previezli do nemocnice. Mesto Calabasas sa nachádza severozápadne od Los Angeles.

Lisa Marie sa spolu so svojou matkou v utorok (10. 1.) zúčastnila udeľovania filmových a televíznych cien Zlatý glóbus, kde ocenenie za najlepší mužský výkon v dráme získal herec Austin Butler za hlavnú úlohu v biografickej snímke Elvis. Butler pri preberaní ceny obom ženám poďakoval.

Len niekoľko dní pred tým bola Lisa Marie v Memphise v štáte Tennessee, aby si v Gracelande – rozľahlom sídle, kde Elvis s rodinou žil -, 8. januára pripomenula výročie narodenia svojho otca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet