Na hlavný obsah

Najmenej šesť ľudí zahynulo pri ruskom ostreľovaní Chersonu

Ďalší sú zranení.

Najmenej šesť ľudí zahynulo pri ruskom ostreľovaní Chersonu
Na ilustračnej snímke hasič fajčí cigaretu počas prestávky po ruskom ostreľovaní. Foto: TASR/AP

Najmenej šesť ľudí zahynulo pri ruskom ostreľovaní juhoukrajinského mesta Cherson, informujú ukrajinské médiá. Ďalší ľudia sú zranení.

Podľa miestnych novinárov, ktorí sa odvolávajú na výpovede svedkov, ostreľovali okupačné vojská okrem iného centrum mesta. Zasiahli aj zastávku verejnej dopravy, kde sa zdržiavalo mnoho ľudí.

„Cherson je ostreľovaný. Pravdepodobne ‚Grad‘. Už asi 20 výbuchov. Buďte v krytoch alebo na bezpečných miestach,“ napísal na facebooku šéf Chersonskej oblasti Oleksandr Prokudin s odvolaním sa na raketomety Grad.

Podľa ukrajinskej armády ostreľovanie zasiahlo okrem verejnej dopravy aj trh, nemocnicu alebo materskú školu. V súčasnosti sa vie o šiestich mŕtvych a 12 zranených civilistoch, uviedlo operačné veliteľstvo Juh.

Ruské invázne sily podľa neho ostreľovali Cherson v čase prejavu ruského prezidenta Vladimira Putina. Tvrdil v ňom, že jeho krajina nie je vo vojne s ukrajinskými ľuďmi.

Ukrajinská armáda oslobodila Cherson od ruskej okupácie vlani v novembri, mesto je odvtedy opakovane terčom ostreľovania zo strany inváznych síl, ktoré sa stiahli na náprotivný breh rieky Dneper.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet