Na hlavný obsah

Rusi obkľúčili Bachmut už aj zo severozápadu, píše BBC

Vychádza z vyhlásenia ukrajinského generálneho štábu.

Rusi obkľúčili Bachmut už aj zo severozápadu, píše BBC
Ukrajinskí vojaci jazdia na tanku na frontovej línii v meste Bachmut. Foto: TASR/AP

Ukrajinskí obrancovia počas uplynulého dňa odrazili ruské útoky na sedem dedín v Luhanskej a Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu (22. 2.) ukrajinský generálny štáb na rannom operačnom brífingu.

V podstate uznáva, že Rusi obkľúčili Bachmut nielen z východu, juhu a severu, ale aj zo severozápadu. Poznamenala BBC k stredajším informáciám ukrajinského velenia.

„Počas uplynulého dňa jednotky ukrajinských obranných síl odrazili útoky v oblastiach obcí Kuzemivka a Dibrova v Luhanskej oblasti a Fedorivka, Jahidne, Berchivka, Bachmut a Kurdiumivka v Doneckej oblasti,“ vymenoval ukrajinský generálny štáb.

Ohnisko vojny na Ukrajine

Z tohto zoznamu vychádza BBC vo svojom vyhlásení. Uvádza, že medzi uvedenými obcami, kde Ukrajinci hlásia odrazenie ruských útokov, je aj dedina pri severozápadnom okraji Bachmutu.

Bachmut je jedným zo súčasných ohnísk vojny a je dejiskom jedných z najťažších bojov konfliktu, ktorý Moskva rozpútala svojou inváziou na Ukrajinu pred takmer rokom.

Jahidne je malá dedina susediaca so severozápadným okrajom Bachmutu a Berchivka sa od nej nachádza len kúsok. Poznamenáva BBC s tým, že ukrajinský generálny štáb v utorok (21. 2.) vo svojom zhrnutí spomenul len odrazený útok v Berchivke.

O dobytí neďalekej dediny Paraskoviivka na križovatke ciest vedúcich do Bachmutu zo severu a severozápadu informovali ruské zdroje minulý týždeň, uvádza BBC.

Ukrajinský generálny štáb okrem iného tiež uviedol, že ruské invázne sily sa naďalej sústreďujú na útočné operácie v smeroch Kupjansk v Charkovskej oblasti a Lyman, Bachmut, Avdijivka a Šachtarske v Doneckej oblasti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet