Na hlavný obsah

Sneh spôsobuje problémy na cestách, doprava kolabuje

K hustému sneženiu sa pridá silný vietor a poľadovica.

Sneh spôsobuje problémy na cestách, doprava kolabuje
Ilustračná snímka kolóny áut. Foto: RTVS

Mimoriadnu situáciu vyhlásili aj v desiatkach obcí v Žilinskom kraji. Sneh spôsobuje problémy na cestách, doprava kolabuje. Samosprávy vyzývajú ľudí, aby necestovali, pokiaľ to nie je nevyhnutné. K hustému sneženiu sa v najbližších hodinách pridá silný vietor a poľadovica.

Najhoršia situácia je v regiónoch Oravy, Kysúc a Liptova. Popoludní bola mimoriadna situácia vyhlásená v takmer tridsiatich obciach a mestách.

Piatkové (3. 2.) sneženie situáciu zhoršilo najviac v lokalitách, kde napadli desiatky centimetrov snehu už v minulých dňoch.

V dolnokubínskom okrese prvé obce vyhlásili mimoriadnu situáciu už popoludní. Medzi prvými bola aj obec Pribiš. Sneh v obci odpratávali nielen mechanizmy, ale aj obyvatelia všetkých vekových kategórií.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na zhoršenie situácie sa pripravujú aj väčšie mestá. V Liptovskom Mikuláši po vyhlásení mimoriadnej situácie vyzývali vodičov, aby parkovaním neblokovali mechanizmy pri odstraňovaní snehu.

Najmä v obciach vo vyššej nadmorskej výške očakávajú s pribúdajúcim snehom v noci ďalšie zhoršenie situácie.

Odstavené kamióny a nehybné kolóny

Sneh komplikuje aj situáciu na strednom Slovensku. Množstvo odstavených kamiónov je na horskom priechode Donovaly.

Vážna situácia bola aj v Trenčianskom kraji. Cestu na rôznych úsekoch komplikovali skrížené kamióny. Pre husté sneženie uzatvorili horský priechod Machnáč medzi Motešicami a Trenčianskymi Teplicami.

Najhoršia situácia bola na ceste prvej triedy medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou. Ľudia tam v nehybných kolónach uviazli niekoľko hodín.

Hlavný cestný ťah medzi krajským mestom a Bánovcami nad Bebravou bol ochromený od popoludnia. Kolóny sa tvorili už pri obci Trenčianska Turňa.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Mnohí vodiči boli zúfalí. „Ja čakám tri hodiny. Kolegovia, ktorí idú z práce z Bánoviec čakajú viac ako päť hodín,“ uviedol vodič Lukáš.

Od rána bolo na cestách množstvo sypačov, no aj tie uviazli v kolónach pre dopravné nehody. Pomôcť musela aj polícia. Pred 18.30 h sa kolóna začala čiastočne hýbať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko