Na hlavný obsah

Bolo to horšie ako pred maturitou, spomína na stres slovenský debutant. Nové ponuky zatiaľ nemá

Počas turnaja ho zaskočilo len dlhé striedanie, keď musel byť na ľade 180 sekúnd.

Bolo to horšie ako pred maturitou, spomína na stres slovenský debutant. Nové ponuky zatiaľ nemá
Foto: TASR

František Gajdoš patrí do portfólia hráčov, ktorým sa pred rokom nesnívalo, že toto leto budú bilancovať vystupovanie v drese Slovenska na MS v hokeji 2023.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

„Je to výsledok skvelej sezóny, ktorá mi tento rok vyšla. Neprišiel som sa len zúčastniť, ale chcel som naplno využiť túto možnosť. To som spravil. Som trochu smutný, že sme nemohli zabojovať o najvyššie priečky, ale na prvýkrát som rád aj za sedem zápasov v skupine,“ vyslovil vďaku.

Bardejovský rodák po naskočení na ľad nepôsobil ako novic. Jeho hra spĺňala dobré kritériá. V prípadoch, keď bolo treba vystreliť na bránku a spôsobiť nejaký zavar, nezaváhal. Podobný pohľad mali na neho ďalšie persony.

„Najskôr som nevedel, do čoho idem. Či to bude pre mňa neuveriteľný skok oproti tomu, čo sme hrali celú sezónu v našej lige. Myslím si, že mi dali veľa už prípravné zápasy, ktorých bolo osem a už tam som si zvykal na reprezentačný štýl. Na šampionáte sa to dalo zvládnuť,“ pokorne konštatoval úvodné dotyky s národným mužstvom.

Iba počul odozvu

Nitriansky hráč čakal s rovesníkmi Mudrákom a Beňom na znenie oficiálnej nominácie, ktorá sa presunie do Lotyšska. Vyčkávanie bolo natoľko napínavé, že ho prirovnal k skúškam dospelosti.

„Samozrejme, každý chce ísť reprezentovať. Z toho rezonuje prirodzený stres. Dokonca by som povedal, že to bolo horšie ako pred maturitou. Našťastie to v mojom prípade dopadlo dobre,“ zavtipkoval František Gajdoš.

Obranca František Gajdoš blokuje telom českého hráča Ondřeja Beránka. Foto: TASR

Slovenský hokejista znepríjemňoval prechod pred bránku súperom, ktorí sú z celkom iného súdka ako v extralige. Pri svojej práci však nezaznamenal niečo nevídané.

„Počas roboty na ľadovej ploche sa nevyskytlo nič také, čo by ma zaskočilo. Akurát si pamätám, že som mal poriadne dlhé striedanie, keď som tri minúty neschádzal dole. Každopádne celý reprezentačný hokej je precíznejší a pyká sa za každú zbabranú maličkosť,“ povedal Gajdoš.

Národný tím absolvoval posledný súboj s Nórskom a na ďalšie pokračovanie nemal nárok, keďže skončil jednu priečku pod postupovou čiarou.

„Nemali sme žiadne konkrétne hodnotenie jednotlivcov. Dostala sa však ku mne odozva, že som nesklamal a prevládala so mnou spokojnosť,“ potešil sa.

Počká si

Z jeho slov jasne vyplýva, že aktuálne nie je na programe odchod spod Zobora. Ako Škorvánek, tak aj on je zmluvne viazaný s účastníkom Tipos extraligy na ďalší ročník.

„Touto otázkou som sa nezaoberal, pretože mám kontrakt. Ak by sa niekto ozval, určite by som to riešil. Nebudem klamať, že mi mysľou prebehla takáto alternatíva. Zatiaľ je to len v rovine úvah. Počkám si na to, či sa to premení na skutočnosť,“ doplnil obranca Nitry.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport