Na hlavný obsah

Česi získavajú cenné víťazstvo nad Nórskom

Zabezpečili si ním už postup do štvrťfinále.

Česi získavajú cenné víťazstvo nad Nórskom
Českí hokejisti oslavujú gól proti Nórsku Foto: TASR/AP Photo/Roman Koksarov

Hokejisti Česka zvíťazili nad Nórskom 2:0 v sobotňajšom (20. 5.) zápase základnej B-skupiny na MS v Rige. Predbežne tým poskočil na prvé miesto v „slovenskej“ skupine, no ešte v sobotu ich mohol predbehnúť víťaz súboja medzi Kanadou a Švajčiarskom, ktorý bol na programe od 19.20 SELČ.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Česi rozhodli o víťazstve dvoma gólmi v prvej tretine, keď skórovali Dominik Kubalík a Jakub Flek. Pre prvého menovaného to bol už siedmy gól na turnaji a upevnil si ním prvú pozíciu v produktivite aj medzi strelcami.

Česi si víťazstvom definitívne zabezpečili postup do štvrťfinále. Na ďalší zápas nastúpia v nedeľu (21. 5.) od 19.20 SELČ proti Švajčiarsku, Nóri budú hrať v pondelok (22. 5.) od 15.20 s Kanadou.

Rozhodlo sa už v prvej tretine

Nóri začali proti favoritovi nebojácne a v prvej tretine často zamestnávali brankára Vejmelku. Gól sa im však nepodarilo streliť a do vedenia išli Česi v 13. minúte. V početnej výhode o dvoch hráčov sa presadil Kubalík – 0:2. O šesť minút predviedol svoju rýchlosť Flek, ktorého v strednom pásme pásme vysunul Kempný a po úniku zvýšil náskok českého tímu – 0:2.

Nóri mali v druhej tretine viacero príležitostí znížiť, ale Vejmelku neprekonali ani počas 5-minútovej presilovky po vylúčení Voženílka. Česi kontrolovali dianie na ľade, vyhli sa chybám v defenzíve a koncentrovaným výkonom si pripísali štvrté víťazstvo na turnaji. Pre brankára Vejmelku to bolo prvé čisté konto na MS, okorenil ho aj o asistenciu.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport