Na hlavný obsah

So Sinéad O ’Connorovou sa verejnosť rozlúči na smútočnom sprievode. Íri na jej pamiatku odhalili veľký nápis

Pochovaná bude v mestečku Bray.

So Sinéad O ’Connorovou sa verejnosť rozlúči na smútočnom sprievode. Íri na jej pamiatku odhalili veľký nápis
Sinéad O’Connorovú pochovajú v meste Bray. Foto: TASR/AP

Írska speváčka Sinéad O ’Connorová bude pochovaná v utorok v írskom pobrežnom meste Bray po smútočnom sprievode, vďaka ktorému sa s ňou bude môcť naposledy rozlúčiť aj verejnosť. Informoval o tom britský denník The Guardian. 

Na kopci nad mestom, ktoré bolo domovom speváčky 15 rokov, sa v nedeľu objavil veľký nápis. Vyjadroval lásku Írska k jednej zo svojich najslávnejších rodáčok.

Sinéad trpela psychickými problémami

Rodina speváčky, ktorá zomrela vo svojich 56 rokoch, oznámila jej úmrtie 26. júla po tom, ako bola nájdená mŕtva vo svojom londýnskom byte. O’Connorovú preslávil jej emotívny hlas, krátky zostrih vlasov a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990. Netajila sa tým, že trpela psychickými problémami.

Keď vlani spáchal samovraždu jej syn Shane, speváčka na twitteri napísala, že „bez neho nemá zmysel žiť“. Polícia nevyšetruje úmrtie O ‚Connorovej ako podozrivé.

Speváčkina rodina oznámila, že O’Connorová bude pochovaná v utorok v Bray. Verejnosť bude mať možnosť jej vzdať naposledy úctu, keď bude pohrebný sprievod prechádzať nábrežím mesta. Nasledovať bude súkromný pohreb. „Sinéad milovala život v Bray a jeho obyvateľov,“ uviedla rodina.

Íri pripravili peknú spomienku

Na kopci nad mestom Bray južne od Dublinu v nedeľu odhalili obrovský nápis Éire loves Sinéad (Írsko miluje Sinéad), so symbolom srdca namiesto slova „miluje“. Podľa denníka The Guardian bola inštalácia vytvorená nad nedávno objaveným nápisom Éire (Írsko), ktorý pomáhal počas 2. svetovej vojny pilotom v navigácii.

Nápis, ktorý vytvorili írski kreatívci a umelci, vznikol z recyklovaného plastu a ešte v noci ho odstránili. The Guardian pripomína, že minulý týždeň bol dublinský most Samuela Becketta cez rieku Liffey ozdobený svetelnou projekciou slov piesne Nothing Compares 2 U.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet