Na hlavný obsah

Britská polícia prehovorila o smrti speváčky Sinéad O’Connorovej

Speváčku našli mŕtvu v jej dome v Londýne.

Britská polícia prehovorila o smrti speváčky Sinéad O’Connorovej
Írska speváčka Sinéad O'Connorová. Foto: TASR/AP

Britská polícia vo štvrtok (27. 7.) uviedla, že smrť írskej speváčky Sinéad O’Connorovej nepovažuje za podozrivú. V stredu (26. 7.) ju našli mŕtvu v jej dome na juhu Londýna. Informuje o tom agentúra AFP.

„Päťdesiatšesťročná žena bola na mieste činu vyhlásená za mŕtvu,“ uviedla londýnska Metropolitná polícia. V súlade s interným postupom britskej polície jej meno neuviedla. Vo vyhlásení dodala, že speváčkino úmrtie nepovažuje za podozrivé. Príčinu smrti určí pitva.

O’Connorová vydala desať štúdiových albumov. Za viacero z nich získala medzinárodné ocenenia. Jej singel Nothing Compares 2 U sa stal v roku 1990 podľa Billboard Music Awards celosvetovou jednotkou.

Jej tvorba zahŕňala aj filmovú hudbu, spolupracovala s rôznymi umelcami a vystupovala na charitatívnych koncertoch. Jej memoáre Spomienky z roku 2021 sa stali bestsellerom.

Po O’Connorovej zostali tri deti. Jej syn Shane si zobral život pred rokom a pol vo veku 17 rokov. Speváčka dlhé roky trpela bipolárnou poruchou. V roku 2017 si zmenila meno na Magda Davittová.

O rok neskôr konvertovala na islam a znova si zmenila meno na Shuhada Sadaqatová. V uplynulom období však verejne vystupovala pod svojím pôvodným menom a trávila čas v írskom grófstve Roscommon a v Londýne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet