Na hlavný obsah

Írska speváčka Sinéad O’Connorová dokončovala nový album a plánovala turné, tvrdia jej manažéri

Zvažovala tiež možné sfilmovanie svojich pamätí.

Írska speváčka Sinéad O’Connorová dokončovala nový album a plánovala turné, tvrdia jej manažéri
Na archívnej snímke írska speváčka Sinéad O'Connorová. Foto: TASR/AP

Írska speváčka Sinéad O’Connorová, ktorú v stredu (26. 7.) našli mŕtvu v jej londýnskom byte, dokončovala nový album, riešila možné termíny pre turné na budúci rok a zvažovala tiež možné sfilmovanie svojich pamätí nazvaných Rememberings, uviedli v sobotu (29. 7.) podľa írskej stanice RTE jej manažéri.

„Rysovali sa úžasné plány,“ povedala na adresu známej speváčky spoločnosť 67 Manažment, ktorá ju zastupovala. Smrť 56-ročnej umelkyne, ktorá v minulosti trpela psychickými problémami, v tejto chvíli nie je považovaná za podozrivú.

Ako uviedli londýnske úrady, teraz bude vykonaná pitva, jej výsledky však môžu byť známe až o niekoľko týždňov.

„Sinéad dokončovala svoj nový album, plánovala nové termíny pre turné v roku 2024 a zvažovala možnosti v súvislosti so sfilmovaním svojej knihy,“ uviedli na stránkach spoločnosti 67 Management agenti Kenneth and Carl Papenfusovi. Autobiografia Rememberings vyšla v roku 2021.

Írsku speváčku preslávil jej emotívny hlas, krátky zostrih vlasov a hit Nothing Compares 2U z roku 1990. O svojich psychických problémoch Sinéad O’Connorová verejne hovorila. V roku 2007 v talkshow americkej moderátorky Oprah Winfreyovej uviedla, že jej o štyri roky skôr diagnostikovali bipolárnu poruchu. Dodala, že pred určením diagnózy bojovala so samovražednými myšlienkami a neprekonateľným strachom.

Podľa agentúry AP vtedy tiež povedala, že vďaka liekom sa jej podarilo „nájsť väčšiu rovnováhu, je na tom ale potrebné stále pracovať“. Keď vlani spáchal samovraždu jej syn Shane, speváčka na twitteri napísala, že „bez neho nemá zmysel žiť“. Krátko na to ju hospitalizovali, napísala AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet