Na hlavný obsah

V Aténach deň pred pohrebom zabitého fanúšika opäť vyčíňali chuligáni

Polícia zadržala jedenásť výtržníkov.

V Aténach deň pred pohrebom zabitého fanúšika opäť vyčíňali chuligáni
Archívna snímka. Policajti eskortujú z policajnej stanice futbalových fanúšikov. Foto: TASR

 V gréckom hlavnom meste Atény aj vo štvrtok vyčíňali futbaloví fanúšikovia. Skupina mladíkov zaútočila na kaviareň vedľa štadióna Panathinaikosu Atény, v ktorej sa združujú priaznivci tohto klubu. Polícia zadržala jedenásť výtržníkov, ktorí rozbili pri útoku okná na spomenutom podniku v centre mesta.

Incident sa udial napriek zvýšenej prítomnosti policajtov v uliciach Atén v reakcii na pondelkové úmrtie 29-ročného fanúšika AEK Atény Michalisa Katsourisa. Ten sa stal obeťou výtržností priaznivcov AEK a chorvátskeho GNK Dinamo Záhreb pred plánovaným zápasom 3. kvalifikačného kola Ligy majstrov 2023/2024. Celkovo je v tomto prípade 103 obvinených, z toho 97 občanov Chorvátska.

Rodina zabitého fanúšika informovala, že posledná rozlúčka s Katsourisom sa uskutoční v piatok v jeho rodisku Elefsina západne od Atén. Požiadala tiež účastníkov pohrebu o príspevok pre nadáciu podporujúcu deti s rakovinou, ktorú zriadila v jeho mene.

„Michalis bol milý a srdečný. Mal silnú vieru v Boha, pomáhal bezdomovcom a ako dobrovoľník bojoval s lesnými požiarmi. Preto žiadame o príspevok v jeho mene, aby sme pomohli deťom v núdzi,“ uviedli príbuzní Katsourisa v oficiálnom stanovisku.

V rámci zvýšených bezpečnostných opatrení v Grécku súvisiacich s výtržnosťami futbalových fanúšikov polícia častejšie vykonáva dopravné kontroly. Vo štvrtok pri jednej z nich zadržala blízko grécko-bulharskej hranice sedem občanov Rumunska, ktorí mali pri sebe tri nože, plechovky s farbou v spreji a boxerské vybavenie. Boli podozriví z plánovania ďalšieho útoku na futbalovom podujatí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport