Na hlavný obsah

V Aténach dobodali na smrť mladého fanúšika. Duel Ligy majstrov so Záhrebom odložili

Minimálne ďalších osem fanúšikov je zranených.

Európska futbalová únia (UEFA) odložila utorňajší zápas 3. predkola Ligy majstrov medzi AEK Atény a Dinamom Záhreb v dôsledku výtržností fanúšikov. Tie si v pondelok vyžiadali život jedného z priaznivcov domáceho tímu a minimálne osem zranených.

Prvý duel sa tak uskutoční v dejisku i termíne pôvodnej odvety (16.8.-Záhreb). Druhý zápas je na programe 18. alebo 19. augusta.

Obeťou potýčky medzi dvoma fanúšikovskými tábormi bol v pondelok večer na predmestí Atén 29-ročný muž. Podľa informácii portálu gulfnews.com bol prevezený do aténskej nemocnice, kde podľahol zraneniam.

„Pred štadiónom došlo k vážnemu incidentu. Mladý Grék bol dobodaný na smrť a ďalšie zranené osoby sú v nemocnici,“ uviedla grécka polícia pre agentúru AP, ktorá zatkla dohromady 88 ľudí.

Tamojšie autority prišli po pondelňajšej udalosti s návrhom zakázať všetkým fanúšikom vstup na odvetný zápas. Priaznivci hostí už dostali zákaz od UEFA. Násilie poznačilo niekoľko predchádzajúcich gréckych futbalových zápasov aj minulý rok.

Vláda po ďalšom úmrtí v dôsledku bodnutia nožom zvýšila maximálny trest za trestné činy násilia zo šiestich mesiacov na päť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport