Na hlavný obsah

Favoritmi volieb v stávkových kanceláriách sú Smer, PS a Hlas. Ľudia tipujú viaceré bizarné výsledky

Najviac stávkarov si myslí, že budúcim premiérom bude R. Fico.

Favoritmi volieb v stávkových kanceláriách sú Smer, PS a Hlas. Ľudia tipujú viaceré bizarné výsledky
V poslednej predvolebnej diskusii RTVS sa predstavia predsedovia troch politických subjektov s dlhodobo najvyššími volebnými preferenciami. Foto: TASR/koláž RTVS

Favoriti parlamentných volieb sa v kurzoch stávkových kancelárií od predvolebných prieskumov veľmi nelíšia. Prvú trojicu tvoria strany Smer-SD, Progresívne Slovensko (PS) a Hlas-SD. Informovala o tom v utorok (26. 9.) stávková spoločnosť Tipsport SK. Stávky menej ako týždeň pred voľbami dosiahli už 1,1 milióna eur.

„Slováci majú čoraz väčší záujem o spoločenské stávky, pričom vrcholom sú, prirodzene, domáce parlamentné voľby. Čísla vkladov na parlamentné voľby do dnešného dňa už prekročili magickú hranicu jeden milión eur,“ vyjadril sa vedúci bookmakerov a špecialista na politické stávky Pavol Boško zo spoločnosti Tipsport SK.

Najatraktívnejšou a najdiskutovanejšou je otázka, kto bude po voľbách prvým premiérom s dôverou Národnej rady SR. Najviac tipérov si myslí , že budúcim predsedom vlády bude šéf Smeru Robert Fico. Celkovo je na to podaných približne 2 500 tiketov v súhrnnej výške 26 000 eur. Na druhom mieste v počte celkových náberov (vyše 7 800 eur) sa ocitol Igor Matovič.

Bizarné stávky

„Máme aj niekoľko bizarných stávok. Spomeniem tip na to, že Progresívne Slovensko sa ani nedostane do parlamentu. Klient môže z vkladu 50 eur vyťažiť až 10 000 eur,“ uviedol Boško.

Ďalší tipér stavil na víťazstvo Demokratov 100 eur, vyhrať môže až 260 000 eur. Podľa aktuálnych kurzov bookmakerov je najpravdepodobnejšie, že volebná účasť sa bude pohybovať okolo hranice 66 percent.

Top tri najvyššie stávky sú, že koalícia OĽANO a priatelia sa neumiestni do tretieho miesta, kde už je vklad 10-tisíc eur a eventuálna výhra 13 400 eur. Na víťazstvo Progresívneho Slovenska bol urobený vklad so výške 8 000 eur a je eventuálna výhra 24-tisíc eur. Na to, že SNS sa dostane do parlamentu, tipéri stavili 6 400 eur. Možná výhra predstavuje sumu 8 832 eur.

Päťtisíc eur na výhru Smeru

Favoritom stávkovej kancelárie Fortuna je rovnako, ako pri Tipsporte, Smer-SD. Druhou najvyššou stávkou je na víťazstvo jedinej kandidujúcej koalície OĽANO a priatelia, KÚ, Za ľudí. Stávková kancelária zároveň avizuje, že v rámci politického stávkovania na Slovensku pravdepodobne padnú rekordy.

Bookmaker Fortuny Tarek Yacoob tvrdí, že pred niekoľkými dňami zaznamenali pár stávok vo výške päťtisíc eur na výhru Smeru.

Podľa stávkových kurzov sú hlavnými favoritmi Smer a Progresívne Slovensko. „Zatiaľ čo úspech strany Smer-SD je naozaj reálny a zodpovedá mu nízky kurz, pri hnutí OĽANO by bol takýto výsledok naozaj prekvapením. Keby si teda dnes človek stavil desať eur, pri víťazstve Smeru-SD by vyhral 17 a pri triumfe OĽANO až 800 eur,“ uviedla Fortuna.

Podľa bookmakera Yacooba v posledných týždňoch výrazne klesol kurz na umiestnenie strany Hlas-SD do tretieho miesta. „Je to spôsobené miernym nárastom preferencií tejto strany a naopak, miernym poklesom jej prenasledovateľov,“ dodal. 

Fortuna ďalej tvrdí, že aj keď je víťazstvo Hlasu podľa kurzu vysoko nepravdepodobné, líder strany Peter Pellegrini má po Robertovi Ficovi (Smer-SD) a Michalovi Šimečkovi (PS) podľa kurzu relatívne vysokú šancu na post premiéra.

Viacerí stávkari podľa Yacooba stávkujú na veľmi nepravdepodobné udalosti. „Napríklad neumiestnenie hnutia PS do štvrtého miesta, či naopak, umiestnenie Demokratov do štvrtého miesta,“ povedal. Ľudia uzatvárajú stávky aj na výhru politických subjektov, ktoré sa v prieskumoch umiestňujú hlboko pod hranicou piatich percent.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko