Na hlavný obsah

Premiér Ódor: Prvého októbra sa môžeme zobudiť do krajiny, kde bude dominovať nenávisť

Uzavretie hraníc s Maďarskom by bolo drahé, uviedol.

Premiér Ódor: Prvého októbra sa môžeme zobudiť do krajiny, kde bude dominovať nenávisť
Premiér Ľudovít Ódor. Foto: RTVS

Premiér Ľudovít Ódor v diskusnej relácii O 5 minút 12 povedal, že vyspelý svet sa na Slovensko teraz pozerá ako na nejakú banánovú republiku. Reagoval tým na fyzickú potýčku Igora Matoviča (OĽANO) a Roberta Kaliňáka (Smer-SD) pred Úradom vlády SR, o ktorej písali aj zahraničné médiá.

„Najviac ma mrzí, že sa prvého októbra naozaj môžeme zobudiť do krajiny, kde iba nenávisť bude dominovať, žiadne riešenia. A to je naozaj niečo, čo bude vyháňať aj mladých ľudí z tejto krajiny a nikdy nič nespravíme,“ komentoval predseda vlády možný výsledok parlamentných volieb.

Bitka medzi politikmi ho sklamala a šokovala. Cirkus a nenávisť podľa Ódora do politiky nepatria.

Migračná kríza

Premiér vyvrátil, že by Nemecko uvažovalo o zavedení plošných hraničných kontrol na hraniciach s Českou republikou. „Uvažujú o tom, že s českými partnermi vytvoria hliadky ešte na českej strane hranice a budú robiť presne to, čo teraz robia naši policajti s Maďarskom,“ zdôraznil pritom potrebu lepšej ochrany vonkajšej hranice EÚ.

Uzavretie hraníc s Maďarskom označil Ódor za veľmi drahé opatrenie, ktoré by na hraničných priechodoch zdržalo hlavne obyčajných ľudí. „Myslieť si, že sa to dá hermeticky uzavrieť, je čistý mýtus,“ uviedol.

Zopakoval, že v súvislosti s nelegálnou migráciou na juhu Slovenska doposiaľ nezaznamenali žiadny incident, pri ktorom by došlo k ohrozeniu bezpečia a zdravia občanov. „Stále platí, že migranti, ktorí sem prichádzajú, odchádzajú. A posledné čísla dokonca hovoria, že migranti sú vybavovaní veľmi priebežne za 24 hodín,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko