Na hlavný obsah

Útočník z Dúbravky mal podľa šéfa polície Hamrana čistý register trestov. Jeho vyčíňanie zatiaľ považujú za skrat

Polícia s ním riešila iba používanie pyrotechniky.

Útočník z Dúbravky mal podľa šéfa polície Hamrana čistý register trestov. Jeho vyčíňanie zatiaľ považujú za skrat
Na snímke prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Foto: TASR/Jakub Kotian

Útočník, ktorý vo štvrtok (28. 9.) v bratislavskej Dúbravke strieľal z okna na ľudí, mal podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana čistý register trestov. Polícia s ním v minulosti riešila iba priestupok v súvislosti s používaním pyrotechniky.

Streľbu považujú policajti zatiaľ za skratové konanie. Nájdené legálne držané zbrane podľa neho patrili otcovi útočníka. Páchateľ podľahol zraneniam po zásahu policajta strelnou zbraňou.

„My sme túto osobu nikdy ani len nevyšetrovali,“ povedal Hamran o útočníkovi. Potvrdil však, že polícia v oblasti streľby evidovala za kalendárny rok deväť nahlásení použitia zábavnej pyrotechniky. „Až na jeden prípad nám nikdy neoznačili ani žiadnu osobu, ani žiadny konkrétny byt,“ spresnil. Byt začali preverovať, nikto z neho s políciou nekomunikoval.

Podozrivý z priestupku nereagoval ani na predvolanie polície. Nekomunikovali ani jeho rodičia, ktorí s ním žili v jednej domácnosti. Podľa Hamrana mala s ním ťažkosti komunikovať aj správkyňa domu. Päť legálne držaných strelných zbraní, ktoré zaevidovala polícia, bolo písaných na otca útočníka.

Výbušné predmety podľa Hamrana zatiaľ nenašli, čím vylúčil tvrdenia obyvateľov bytovky, že by útočník mal doma vyrábať výbušniny. „Narazili sme len na zábavnú pyrotechniku, ktorej držba ani používanie nie je trestné,“ skonštatoval. Ako dodal, nedalo sa na základe používania zábavnej pyrotechniky predpokladať, že muž začne strieľať z okna na ľudí.

Šéf polície ocenil rýchly zásah policajtov. Vyzdvihol aj reakciu príslušníka, ktorý strieľal. Ide podľa neho o začínajúceho policajta. V súčasnosti podľa neho prebieha prehliadka miesta činu a zaisťujú sa dôkazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko