Na hlavný obsah

Muž v Bratislave strieľal z okna na ľudí, zranil okoloidúcich aj policajta: Dvoch zranených museli operovať

Počas zásahu útočníka policajti usmrtili.

Muž v Bratislave strieľal z okna na ľudí, zranil okoloidúcich aj policajta: Dvoch zranených museli operovať
Na snímke policajti hliadkujú po streľbe v bratislavskej Dúbravke. Foto: TASR/Alena Klepochová

Muž v bratislavskej mestskej časti Dúbravka strieľal z okna bytovky na náhodných civilistov, pričom troch zranil. Počas zásahu ho policajti usmrtili. O udalosti informoval spravodajský portál Noviny.sk.

Najskôr sa v bratislavskej mestskej časti Dúbravka ozval výbuch a potom výstrely. K incidentu došlo vo štvrtok (28. 9.) v noci okolo jednej ráno. Na sídlisku strieľal z okna bytovky na okoloidúcich ozbrojený tridsiatnik. Po príchode policajtov na nich zaútočil nožom, jedného zranil a vykrikoval, že ich zabije.

Podľa predbežných informácií bolo počuť sedem výstrelov, civilisti majú postrelené ruky a nohu. Polícia zaistila miesto činu a prehľadávajú okolie. „Policajti na mieste vykonávajú potrebné úkony súvisiace s vyšetrovaním okolností predmetného incidentu,“ uviedla polícia na sociálnych sieťach.

Spomínané nočné výbuchy boli podľa obyvateľov sídliska skôr pravidlom ako výnimkou. A to najmä v posledných mesiacoch. Na muža už v minulosti viackrát zavolali policajtov, pretože bol známy tým, že si doma vyrábal výbušniny a petardy.

Zranených hospitalizovali

Dvaja zranení zostali po operácii hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), tretieho po ošetrení prepustili domov. Uviedla to hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

„Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku,“ priblížila Kliská.

Obaja sú podľa jej slov mimo ohrozenia života a pod stálym dohľadom zdravotníkov na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník,“ spresnila.

Jeden zo zranených sa nachádza v bratislavskej Nemocnici Bory. „Stav pacienta je stabilizovaný,“ uviedla pre PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Pozrite si ďalšie fotky a video z miesta činu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko