Na hlavný obsah

Svedok nočnej streľby v Dúbravke hovorí o veľkom šťastí. Domov do vedľajšej bytovky sa vrátil tesne pred incidentom

Po príchode domov začul výbuch nasledovaný výstrelmi a krikom ľudí.

Svedok nočnej streľby v Dúbravke hovorí o veľkom šťastí. Domov do vedľajšej bytovky sa vrátil tesne pred incidentom
Vľavo policajti vyšetrujú miesto streľby v bratislavskej Dúbravke. Vpravo svedok tohto incidentu. Foto: TASR/Michal Svítok a RTVS/koláž RTVS

Obyvateľ sídliska v bratislavskej Dúbravke, kde vo štvrtok (28. 9.) v noci 32-ročný muž spustil streľbu na neznámych civilistov, hovorí o veľkom šťastí. Len tesne pred incidentom sa totiž vrátil domov do bytu vo vedľajšom bytovom dome.

„Ja bývam do vedľajšom dome a vrátil som sa domov tesne pred týmto incidentom. Zaparkoval som na parkovisku, prešiel som približne tridsať metrov k domu a zistil som, že som mal obrovské šťastie,“ povedal jeden zo svedkov nočnej streľby.

Dodal, že akonáhle došiel domov, začul mohutný výbuch a za ním nasledovala streľba a krik ľudí. „Vtedy som vedel, že sa deje niečo vážnejšie,“ opísal momenty nočného incidentu. „Bál som sa o svoju rodinu, zobudil som ich a išli sme sa skryť do izby ďalej od okna,“ priblížil.

Po príchode policajnej hliadky na miesto podľa jeho slov nasledovala séria výstrelov, ktorými policajti zneškodnili strelca. „Potom prišla séria asi piatich či šiestich výstrelov, a to už som vedel, že zasiahla polícia a ukončila celú túto situáciu,“ uzavrel.

Pozrite si celú výpoveď svedka nočného incidentu v Dúbravke:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko