Na hlavný obsah

V ambulancii kožnej lekárky z Bratislavy našli lieky za viac ako 100-tisíc eur. V nemocnici už nepracuje

Pacientov, ktorí sú odkázaní na biologickú liečbu, presunuli na iné pracovisko.

V ambulancii kožnej lekárky z Bratislavy našli lieky za viac ako 100-tisíc eur. V nemocnici už nepracuje
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V ambulancii kožnej lekárky z Bratislavy našli lieky za viac ako 100-tisíc eur. V univerzitnej nemocnici už nepracuje.

Pacientov, ktorí sú odkázaní na biologickú liečbu, presunuli na iné pracovisko. Niektorí by liek mali dostať už o pár dní, termín na jeho podanie všetci nedostali.

Oznam, ktorý visí na dverách kožnej ambulancie v nemocničnej poliklinike v bratislavskom Ružinove, nemilo prekvapil aj nášho diváka so psoriázou. K lekárke, ktorá tam ešte donedávna ordinovala, chodil 20 rokov.

Kam presunú 150 pacientov? Na to sa v Správach RTVS pozrela redaktorka Veronika Čokinová:

„Tam všetko fungovalo ako malo, tam ste sa dohodli na termíne, na dni, na hodine, ste proste prišli a už ste mali prichystanú injekciu, to znamená, že ja som nemusel chodiť s nejakým výdajným lístkom, receptom, hľadať lekáreň, ktorá mi to vydá,“ sťažoval sa pacient so psoriázou.

Lieky, ktoré im podávala, skladovala podľa našich zistení, v chladničkách vo svojej v ambulancii.

„U tejto pani doktorky sa nachádzali lieky, ktoré tam nemali byť, ktoré nepatria ani nemocnici a bolo to pomerne vo veľmi vysokej hodnote, približne 120-tisíc eur, tak sme sa rozhodli s touto pani doktorkou ukončiť pracovný pomer,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

S lekárkou, ktorá dostala výpoveď, sa nám spojiť nepodarilo. V ambulancii ju nemá kto nahradiť.

„To oddelenie išlo už vyslovene na hrane noža, čo sa týka personálneho a to je dôkaz toho, že dnešné zdravotníctvo je poddimenzované tak, ako to hovoríme, a strata aj jedného zamestnanca môže spôsobiť zrušenie,“ uviedol predseda Lekárskeho odborového združenia UNB – Ružinov Miroslav Mendel.

Termín ešte nedostal

150 pacientov musí za podaním biologickej liečby chodiť po novom do nemocnice v bratislavskom Starom Meste. Náš divák má ďalšiu dávku lieku na psoriázu dostať začiatkom marca. Na termín ho ešte neobjednali.

„Bez tohto lieku fungovať viem, ale je to estetický problém a zároveň napáda to kĺby, čiže tam by sa mi zhoršila funkčnosť chôdze, rúk, nôh, všetkého, čo má s kĺbmi spoločné a telo by vyzeralo dosť škaredo,“ dodal pacient.

„Prebieha tu odovzdávanie zdravotnej dokumentácie a elektronických záznamov pacientov, takže chvíľu to ešte potrvá. Môžeme uistiť všetkých týchto pacientov, že určite dostanú včas a adekvátnu zdravotnú starostlivosť,“ uzavrela Kliská.

Nemocnica sa v súčasnosti snaží nájsť za prepustenú lekárku náhradu. Kedy by pacienti mohli opäť chodiť za liečbou do Ružinova, vedenie zatiaľ povedať nevie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny