Na hlavný obsah

Obcou otriasla silná rana: Pri explózii sa zranili dve osoby, pod Tatrami zasahovali všetky záchranné zložky

Príčinu vyšetrujú.

Obcou otriasla silná rana: Pri explózii sa zranili dve osoby, pod Tatrami zasahovali všetky záchranné zložky
K výbuchu došlo v pivnici. Foto: RTVS

Krátko po deviatej hodine ráno v pondelok (4. 3.) prekvapila obyvateľov obce Lučivná silná rana. Došlo k výbuchu plynu, po ktorom zostali zranené dve osoby. Pod Tatrami zasahovali všetky záchranné zložky. K výbuchu došlo v pivnici. V tom čase sa tam nachádzali dvaja ľudia, druh s družkou. Podľa starostky išlo o problémových obyvateľov.

„Asi tri roky bývajú v tejto lokalite, kde bývajú v tej pivnici, pretože o vlastné bývanie prišli – svojím pričinením, teda neplatením poplatkov a elektrickej energie,“ priblížila starostka obce Monika Kičáková.

Plyn z propán butánových fliaš používali na kúrenie a varenie. Výbuch im spôsobil zranenie. „Boli v šoku. Hasiči im poskytli predlekársku pomoc a asistovali záchrannej službe pri ich ďalšom ošetrení,“ priblížil riadiaci dôstojník HaZZ Mengusovce Branislav Bíro.

„Následne do nemocnice v Poprade transportovali 51-ročnú ženu s popáleninami hlavy, krku a hornej končatiny. Do rovnakej nemocnice transportovali aj 54-ročného muža s popáleninami na viac než desiatich percentách tela,“ pokračovala hovorkyňa záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Okolnosti výbuchu plynu v obci Lučivná zisťovala v reportáži v Správach RTVS z regiónov redaktorka Miriam Hozzová:

Plynári skontrolovali, či nedochádza k úniku plynu. Následne hasiči vytiahli z pivnice niekoľko plynových bômb. „Príčina je v štádiu šetrenia, jednalo sa pravdepodobne o výbuch nahromadeného plynu z propán butánových fliaš,“ dodal Bíro.

Problémoví obyvatelia

V obci mal trvalý pobyt len jeden z poškodených. Obec sa snažila podať mužovi pomocnú ruku vo forme aktivačných prác.

„Minulý týždeň už som dvakrát volala hliadku polície, boli tu. Urobil nám škody aj na obecnom úrade. Rozbil nám dvere, stoličky, steny, keď bol v podnapitom stave. S ním bola veľmi ťažká komunikácia,“ opísala skúsenosti s jedným zo zranených starostka Kičáková. Nateraz nie je jasné, kam sa dvojica z nemocnice vráti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny