Na hlavný obsah

Vojnu v Kyjeve nevidíme, ale porušovanie ľudských práv v RTVS áno. M. Maďarič kritizuje koalíciu za útoky na telerozhlas

Ľudské práva sa podľa neho v RTVS neporušujú.

Vojnu v Kyjeve nevidíme, ale porušovanie ľudských práv v RTVS áno. M. Maďarič kritizuje koalíciu za útoky na telerozhlas
Exminister kultúry Marek Maďarič. Foto: RTVS, TASR/Dano Veselský

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) zanikne. Vznikne nástupnícka inštitúcia Slovenská televízia a rozhlas (STVR). Exministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi prekážajú paušálne útoky koaličných politikov na verejnoprávnu inštitúciu.

„Vojnu v Kyjeve nevidíme, ale porušovanie ľudských práv v RTVS vidíme. To je naozaj zvláštna optika. Pri všetkej kritickosti k viacerým formátom, vysielaniam alebo výkonom, nemyslím si, že tu dochádza k porušovaniu ľudských práv,“ povedal bývalý minister v relácii Interview :24.

Maďarič sa dotkol vyjadrenia premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) z januára tohto roka. Fico vtedy spochybnil, že by v hlavnom meste Ukrajiny prebiehala vojna, pričom podotkol, že tam ľudia žijú „úplne normálny život“.

Exminister kultúry by privítal, keby vláda postavila svoju kritiku na konkrétnych príkladoch a nepoužívala „okrídlený pojem“ porušovanie ľudských práv.

„Oveľa viac by prospelo debate o verejnoprávnej televízii a verejnoprávnom rozhlase, keby koalícia dala na stôl konkrétne veci. O nich by sa diskutovalo a z nich by sa potom vyvodzovali zlepšenia vo forme zákonov alebo čohokoľvek iného,“ uviedol Maďarič.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko