Na hlavný obsah

Vyššia kapacita aj komfort pre pacientov: Zvolenská nemocnica začína s modernizáciou

Dokončiť by ju mali v priebehu roka 2026.

Vyššia kapacita aj komfort pre pacientov: Zvolenská nemocnica začína s modernizáciou
Vizualizácia lôžkovej časti chirurgického pavilónu nemocnice vo Zvolene. Foto: RTVS

Zvolenská nemocnica začína stavať novú lôžkovú časť chirurgického pavilónu. Zvýšiť by sa mala nielen kapacita, ale aj komfort pre pacientov. Zrekonštruujú aj operačné sály.

V novej lôžkovej časti chirurgického pavilónu zvolenskej nemocnice pribudne 60 lôžok pre pacientov.

„Budú v modernejších a dôstojnejších priestoroch, nakoľko tento starý pavilón má podľa mojej známosti nejakých osemdesiat či deväťdesiat rokov,“ priblížil primár z chirurgického oddelenia nemocnice AGEL Zvolen Dalibor Panuška.

„Jednak sa nám významne navýši lôžková kapacita pre množstvo pacientov, ktorých budeme schopní liečiť a operovať, ale zároveň sa výrazne zvyšuje aj kvalita. Získame novú zdravotnícku techniku, zrekonštruujeme priestory a vytvoríme nové sály,“ uviedol námestník úseku liečebno–preventívnej starostlivosti nemocnice AGEL Zvolen Ján Haško.

Nemocnica tiež investovala do nových pôrodných boxov. Pribudnú aj rodinné izby. „Zrekonštruovali sme aj časť lôžkových oddelení v internistickom pavilóne. Tam budeme pokračovať v tých rekonštrukciách,“ dodal Haško.

Novej lôžkovej časti chirurgického pavilónu zvolenskej nemocnice sa v Správach RTVS z regiónov venoval redaktor Lukáš Urbašík:

Lákadlo pre zdravotníkov

Podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) môže vynovená nemocnica prilákať do regiónu viac zdravotníckych pracovníkov.

„Aby zdravotníci neodchádzali do okolitých regiónov, veľkých miest v rámci Slovenska alebo do zahraničia. Ale naozaj, že aj tu – v srdci Slovenska – zostanú pracovať či už sestry, zdravotníci alebo lekári,“ povedala Dolinková.

„Podarilo sa nám už získať viacerých kolegov zo zahraničia. Prinášame nové metodiky, nové operačné postupy, stávame sa atraktívnymi aj pre širšie okolie,“ doplnil Haško.

Výstavba novej lôžkovej časti chirurgického pavilónu zvolenskej nemocnice sa spolufinancuje z plánu obnovy a celkové náklady na jej výstavbu sú viac ako 34 miliónov eur. Dokončiť by ju mali v priebehu roka 2026.



Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny