Na hlavný obsah

R. Kaliňák o stretnutí v Prezidentskom paláci: Pozvaniu rozumie, účasť Smeru je však zatiaľ otázna

Zdôraznil, že Robert Fico je stále predsedom vlády.

R. Kaliňák o stretnutí v Prezidentskom paláci: Pozvaniu rozumie, účasť Smeru je však zatiaľ otázna
Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) po rokovaní Bezpečnostnej rady SR a vlády k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Minister obrany a podpredseda vlády Robert Kaliňák (Smer-SD) zatiaľ nepovedal, či sa Smer-SD zúčastní na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pozvala prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini politické strany.

Výzve rozumie, no s kolegami ani premiérom o tom ešte nehovoril. Uviedol to na piatkovej (17. 5.) tlačovej konferencii pred banskobystrickou nemocnicou.

„Zaregistroval som ponuku, ktorá prišla od prezidentky, ale ešte som nemal možnosť sa nad tým hlbšie zamyslieť a ani poradiť s kolegami, pretože sa venujeme teraz iným prioritám,“ povedal minister.

Výzve rozumie aj vzhľadom na aktuálnu situáciu v spoločnosti a potrebu deeskalácie napätia.

Dodal, že o tom ešte nemal možnosť komunikovať ani s premiérom. Zdôraznil, že Fico je stále predsedom vlády a je aktívny do takej miery, ako mu to jeho stav umožňuje.

„Je to limitované, je to obmedzené,“ dodal na margo komunikácie s ním. Deklaroval však, že vláda vie uskutočniť všetko, čo potrebuje, a stále má premiéra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko