Na hlavný obsah

Nový tím zámorskej profiligy z Utahu predstavil dočasné logo a dresy

Dlhodobá identita značky je stále vo fáze príprav.

Nový tím zámorskej profiligy z Utahu predstavil dočasné logo a dresy
Utah Hockey Club Foto: TASR/AP

Nová organizácia, ktorá sa stane od budúcej sezóny súčasťou kanadsko-americkej hokejovej NHL, dočasne ponesie názov Utah Hockey Club. Oficiálne to predstavitelia klubu oznámili v noci zo štvrtka na piatok.

Nový tím predstavil aj logo a farebné prevedenie dresov, prízvukoval však však, že ide iba o dočasné riešenie a dlhodobá identita značky je stále vo fáze príprav. Utah už dávnejšie avizoval, že si chce dať na výbere názvu a loga záležať a kompletnú vizualizáciu vrátane maskota zverejní až pred sezónou 2025/2026.

Výsledkom dočasného riešenia je jednoduchý koncept s logom v tvare kruhu, na ktorom dominuje svetlomodrá farba a nápis Utah lemovaný nápisom Hockey Club. V podobnom štýle sú prevedené alternatívne logá.

V jednom z nich je načrtnutý obrys štátu, v ktorom bude nová organizácia pôsobiť. Klubovými farbami sú čierna, biela a svetlomodrá. Podľa vysvetlenia od klubu má táto dočasná identita poukázať na poznávacie znaky štátu Utah. Tými sú skaly, hory a soľ. Očakáva sa, že s týmto motívom budú v Utahu pracovať aj pri tvorbe finálnej verzie identity.

Sťahovanie klubu prebehlo rýchlo

Sťahovanie športovo a finančne nestabilného klubu Arizona Coyotes do Utahu prebehlo na pomery súťaže veľmi rýchlo. „Dnešný deň je pre štát Utah monumentálnym dňom, keďže oficiálne končíme založenie novej franšízy NHL. Napriek tomu, že máme veľa práce, veď do úvodného kempu zostáva menej ako 100 dní, sme nadšení,“ povedal nový majiteľ klubu Ryan Smith, ktorý stojí spolu s manželkou na čele spoločnosti Smith Entertainment Group.

Smith tiež pripomenul, že o názve klubu budú počas najbližších mesiacov rozhodovať samotní fanúšikovia. Spomedzi pôvodných 20 možností si fanúšikovia vybrali šesť. Po tom, ako sa výber zúžil, tak tím Utah bude niesť druhé meno Blizzard, Mammoth, Outlaws, Venom, Yeti alebo Hockey Club. Nemožno teda vylúčiť, že Utah bude niesť názov Hockey Club aj po hlasovaní.

Klub, ktorý vznikol v apríli presťahovaním tímu z Arizony, bude hrať svoje domáce zápasy v meste Salt Lake City v aréne Delta Center s kapacitou viac ako 17-tisíc divákov. V súčasnosti ju využíva aj basketbalový tím NBA Utah Jazz, ktorý je takisto vo vlastníctve Smithovcov.

Novej značke na mape NHL stihol zablahoželať už aj komisár profiligy Gary Bettman. „Gratulujem Ryanovi Smithovi a jeho manželke Ashley k ďalšiemu kroku. Verím, že celá organizácia i fanúšikovia klubu sa už nevedia dočkať októbrového úvodného buly pri štarte novej sezóny,“ povedal najvyšší funkcionár súťaže.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport