Na hlavný obsah

Súd o Kuciakovi pokračuje. Vypovedať prišiel člen drogového gangu Iľja Weiss

Pojednávanie pokračuje vo štvrtok.

Súd o Kuciakovi pokračuje. Vypovedať prišiel člen drogového gangu Iľja Weiss
Svedok Iľja Weiss na súde. Foto: RTVS

Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth vypovedať na súd neprišiel. Napriek tomu pokračovalo pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

Na lavicu svedkov sa ako jediný posadil Iľja Weiss. Výpoveď člena seredského drogového gangu zatiahla do prípadu prípravy vrážd trojice popredných prokurátorov bosniaka Darka Dragiča. Ten vinu naďalej popiera.

Podľa Weissovej výpovede ho Dragič požiadal, či by mu vedel zohnať kradnuté auto. Okrem bosniaka v tejto veci obžalovali aj Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Dušana Kracinu a Tomáša Szabóa.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Potom sme išli spolu do Piešťan. Ukázal som mu tam nejaké miesta, kde by mohol zaparkovať auto, kde by ho mohol nechať,“ uviedol na súde Weiss. Práve v Piešťanoch žije súčasný generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorého Dragič podľa obžaloby plánoval zavraždiť. Weiss vypovedal, že bosniak mu neprezradil, koho chce zlikvidovať.

„Môj klient v Piešťanoch nebol, Piešťany nepozná, nešiel s ním. Z tejto výpovede zatiaľ vyplýva len toľko, že sa mali údajne stretnúť na nejakej pumpe, kde mal žiadať môj klient po ňom nejaké pracovné auto,“ poznamenala Dragičova advokátka Dagmar Matušková. Na nejasnosti vo Weissovej výpovedi upozornili aj ďalší obžalovaní.

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy Kuciaka a prípravy vrážd trojice prokurátorov bude na Špecializovanom trestnom súde pokračovať aj vo štvrtok (16. 6.). Ako svedkovia by mali vypovedať Miroslav Kriak a Štefan Mlynarčík, ktorí pre Mariana Kočnera v minulosti sledovali novinárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko