Na hlavný obsah

Dušan Velič bude kandidovať na predsedu Bratislavského kraja

Podporia ho Za ľudí, KDH a Sme rodina.

Dušan Velič bude kandidovať na predsedu Bratislavského kraja
Na snímke člen strany Za ľudí Dušan Velič, ktorý bude kandidovať za predsedu BSK. Foto: TASR

Na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bude v tohtoročných jesenných voľbách do vyšších územných celkov kandidovať aj prvý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Dušan Velič.

Je kandidátom strany Za ľudí a hnutí KHD a Sme rodina. V piatok (8. 7.) o tom informovali predstavitelia týchto politických subjektov spolu so samotným kandidátom.

„Kampaň je založená na štvorlístku, na štyroch témach, ktoré máme. Aby bol kraj prepojený, aby bol kraj vzdelaný, aby bol kraj zelený a aby bol kraj zdravý,“ povedal Velič.

Deklaruje tiež, že Bratislavský kraj sa stane jedným z najtransparentnejších. Financie sa podľa neho dajú nájsť, napríklad aj pôžičkami, cez kohézny fond či eurofondy, ale aj PPP projekty.

Podľa vlastných slov ponúka pri rozvoji kraja zodpovedný a dôsledný postoj s víziou. V rámci snahy o väčšiu prepojenosť vidí cestu v železničnej doprave a regionálnych vlakoch. Zasadiť sa chce spolu s ministerstvom dopravy a železnicami o to, aby kraj dostal do kompetencie riadenie regionálnych vlakov. Zdôrazňuje potrebu budovania nových zastávok i oživenie Filiálky.

V oblasti školstva chce motivovať učiteľov, ktorých je nedostatok, viacerými benefitmi, vrátane služobných bytov. Sústrediť sa chce tiež na zdravotníctvo a rozšírenie jeho dostupnosti aj do regiónov. V neposlednom rade sa chce proaktívne zasadiť o záchranu Žitného ostrova ako zásobárne pitnej vody a asanáciu vrakunskej skládky.

Na predsedu BSK už ohlásil opätovnú kandidatúru aj súčasný šéf kraja Juraj Droba. O tento post sa uchádza aj poslankyňa Národnej rady (NR) SR Magdaléna Sulanová, je kandidátkou ĽSNS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny