Na hlavný obsah

Sme rodina sa pri odvolávaní Mikulca zachová ako stabilný koaličný partner

Hnutie nechce situáciu bližšie komentovať.

Sme rodina sa pri odvolávaní Mikulca zachová ako stabilný koaličný partner
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Pri odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa Sme rodina zachová ako stabilný a dobrý koaličný partner. Hnutie to uviedlo v stanovisku, ktoré TASR poskytla Linda Tribusová z tlačového oddelenia Sme rodina.

„Hlbšie sa k tomuto nebudeme vyjadrovať, pretože hnutie Sme rodina cez médiá nikdy nekomentovalo to, čo sa u koaličného partnera deje,“ píše hnutie v stanovisku.

Odvolanie iniciuje Smer-SD

Predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico vo štvrtok (3. 6.) oznámil, že chce budúci týždeň podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na odvolanie ministra vnútra.

Smer mieni, aby sa mimoriadne rokovanie konalo až počas riadnej schôdze, ktorá je plánovaná od 15. júna. Fico návrh na odvolávanie Mikulca avizoval v reakcii na zadržaní riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa.

Minister to vidí inak

Predseda Smeru hovoril o snahe umlčať inšpekciu ministerstva vnútra, ktorá vyšetruje podozrenia vyplývajúce zo správy Slovenskej informačnej služby (SIS). Vidí v ňom postupy organizovaného zločinu proti opozícii a ľuďom.

Mikulca na odchod z funkcie vyzvali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD. Minister dôvod na odchod nevidí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko