Na hlavný obsah

Prezidentka vyzdvihla prácu dobrovoľníkov pomáhajúcich utečencom z Ukrajiny

Ocenila, že v sebe našli silu pomáhať.

Prezidentka vyzdvihla prácu dobrovoľníkov pomáhajúcich utečencom z Ukrajiny
Prezidentka Zuzana Čaputová (uprostred vľavo) prijala ukrajinských dobrovoľníkov v Prezidentskom paláci. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok (15. 3.) privítala v Prezidentskom paláci ukrajinských dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú svojim krajanom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine, a vyzdvihla pomoc všetkých dobrovoľníkov.

„Skláňam sa pred vašou statočnosťou, pred vaším nasadením, ako sa skláňam aj pred pomocou každého jedného občana na Slovensku, ktorý v tejto situácii pomáha,“ uviedla Čaputová.

Spomenula, že na Slovensku je stále menej a menej ľudí, ktorí si osobne pamätajú druhú svetovú vojnu. „Pre vás je to konkrétna životná skúsenosť ohrozenia života vášho alebo vašich blízkych, strata domova a strata živobytia. O to vzácnejšie je, že ste našli v sebe silu pomáhať,“ zdôraznila prezidentka.

Prezidentka ocenila, že dobrovoľníci pomáhajú s humanitárnou pomocou pre ľudí, ktorí ostali bojovať na Ukrajine, ale aj pre tých, ktorí sa snažia prekročiť slovenské hranici, tlmočia a pomáhajú zabezpečovať ubytovanie pre utečencov.

Ukrajinským dobrovoľníkom tiež popriala, aby sa Ukrajina čo najskôr stala natoľko bezpečnou, aby sa do nej mohli vrátiť aj so svojimi blízkymi. „Dovoľte mi, aby som vám zapriala, aby Ukrajina, vaša vlasť, bola čo najskôr mierová a bezpečná, aby navždy zostala nezávislá, samostatná a zvrchovaná,“ uzavrela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko