Na hlavný obsah

Premiér: Odvolávanie Mikulca je vizitkou toho, že si robí svoju prácu dobre

Minister vnútra necíti potrebu odísť z funkcie.

Tlačová konferencia predstaviteľov OĽANO k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca.
Tlačová konferencia predstaviteľov OĽANO k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca.Foto: TASR
Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) povedal, že odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie je vizitkou toho, že si robí svoju prácu dobre. Predseda vlády i poslanecký klub hnutia mu vyjadrili podporu.

Poukázal na to, že návrh na Mikulcovo odvolanie podal predseda Smeru-SD Robert Fico, teda človek, ktorého teraz trestne stíhajú. Na obvinenia, že Mikulec zasahoval do prebiehajúcich vyšetrovaní uviedol, že je to lož a neexistuje k tomu žiadny dôkaz.

Mikulec povedal, že sa cíti absurdne, pretože pri prvých pokusoch ho odvolávali preto, že nevedel, čo sa v jeho rezorte deje a teraz preto, že údajne zasahuje do vyšetrovania. Minister tieto obvinenia zásadne odmietol a necíti potrebu odísť z funkcie.

Premiér zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní majú voľné ruky a vyšetrujú každého, kto poruší zákon. „Chceme spravodlivé Slovensko, kde si všetci budeme rovní pred zákonom,“ dodal.

V reakcii na slová predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), že Mikulec by mal odstúpiť, Heger povedal, že si nevie predstaviť, že by hnutie Sme rodina zahlasovalo v parlamente za Mikulcovo odvolanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko