Na hlavný obsah

Po streľbe v Iowe zomreli dvaja ľudia, následne aj strelec

Udialo sa to pri kostole.

Po streľbe v Iowe zomreli dvaja ľudia, následne aj strelec
Ilustračná snímka zbrane. Foto: TASR/AP

Dvaja ľudia zahynuli pri streľbe, ku ktorej došlo vo štvrtok (2. 6.) večer miestneho času na parkovisku pred kostolom v meste Ames v americkej Iowe. O život prišiel aj strelec. Bližšie podrobnosti o prípade polícia oznámi neskôr, uviedla agentúra AP.

Podľa miestnych médií zvykne farnosť každý štvrtok organizovať večerné stretnutia pre mládež. Polícia dodala, že k streľbe došlo, kým boli účastníci podujatia vnútri chrámu.

Mesto Ames leží severne od metropoly štátu – mesta Des Moines. Je centrom metropolitnej oblasti so 126 195 obyvateľmi a sídlom štátnej univerzity. Nachádzajú sa tu aj výskumné zariadenia ministerstva poľnohospodárstva, ako aj mnohé priemyselné odvetvia súvisiace s poľnohospodárstvom.

Kostol cirkvi Cornerstone Church, ktorá má desiatky zamestnancov, sa nachádza južne od jazera Wesley. Na webovej stránke cirkvi sa uvádza, že každý štvrtok večer počas školského roka sa v kostole stretáva približne 1 300 vysokoškolských študentov.  

Streľba v Amese nasleduje po niekoľkých masových streľbách v USA. V obchode s potravinami v Buffale 14. mája zomrelo desať ľudí. Ďalších 21 ľudí – vrátane 19 žiakov – zabil útočník 24. mája v škole v texaskom meste Uvalde. V stredu (1. 6.) boli zabití štyria ľudia v zdravotníckej budove v meste Tulsa v štáte Oklahoma.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet