Na hlavný obsah

Premiér vyzval koaličných partnerov, aby sa zdržali osobných útokov

Odvolávanie Sulíka vníma ako snahu strany Smer o návrat k moci.

Premiér vyzval koaličných partnerov, aby sa zdržali osobných útokov
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzval koaličných poslancov, aby nehlasovali za odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Odvolávanie Sulíka vníma ako snahu strany Smer-SD o návrat k moci. Poslancov vyzval, aby nenabehli na ich „lacné divadlo“.

Koaličných poslancov, ktorí by chceli hlasovať so Smerom za odvolanie, vyzval, aby si uvedomili zodpovednosť za Slovensko. Dodal, že tu platí koaličná zmluva. „Vidíme, čo tu bolo, keď vládla strana Smer, dnes o tom vypovedajú jej vlastní nominanti na polícii,“ dodal.

Snaha o rozpad vlády

Podľa neho je uplatňovanie veta SaS proti zvyšovaniu niektorých daní proti programovému vyhláseniu vlády. Ich veto však rešpektuje. Politikov, najmä koaličných, vyzval, aby sa odosobnili od osobných útokov.

„Chcem upriamiť na poctivú prácu vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí čistia Slovensko od mafie. Toto je ten najsilnejší mandát, ktorý nám dali občania vo voľbách. Najväčšia úloha bola, aby sme vyčistili Slovensko od mafie, to je to, čo sa deje,“ uviedol Heger s tým, že na to, aby mohli vykonávať svoju prácu, potrebujú mať rozviazané ruky a čas.

„Preto je tu taká snaha, aby sa naša vláda rozpadla. Práve preto by sa mohli pomstiť poctivým ľudom, ktorí bojujú za očistenie Slovenska od mafie. Nechceme to dopustiť, preto by som chcel vyzvať každého, kto vystupuje v politickej diskusii, aby sme sa odosobnili od osobných útokov.“

K využívaniu paragrafu 363 Heger povedal, že občania cítia, že dochádza k jeho zneužívaniu. „Existuje viacero riešení, zrušenie paragrafu alebo novelizácia,“ avizoval s tým, že tento paragraf vyhovuje hnutiu Sme rodina, ktoré prípadnú zmenu vetuje. Dodal, že tri koaličné strany sú za jeho zmenu.

Uistil, že tak, ako sa nevzdáva pri rokovaniach s SaS o zvyšovaní daní, tak sa nevzdáva ani pri rokovaní o paragrafe 363 so Sme rodina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko