Na hlavný obsah

VIDEO: Nebolo ich veľa, ale viaceré stáli za to. Toto sú najkrajšie gólové momenty Slovenska na MS v hokeji

Slováci sa na šampionáte radovali z 15 presných zásahov v siedmich dueloch.

VIDEO: Nebolo ich veľa, ale viaceré stáli za to. Toto sú najkrajšie gólové momenty Slovenska na MS v hokeji
Slovenskí hokejisti oslavujú gól na 2:1 proti Švajčiarsku Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenské domácnosti počas posledných dvoch týždňov opäť žili hokejom, o čo sa už tradične postarali MS v hokeji, ktoré ste mohli sledovať na obrazovkách RTVS. Zverencom Craiga Ramsayho napokon tesne ušiel postup do štvrťfinále a v konečnom účtovaní obsadili deviatu priečku.

Aj napriek nepostupovému sklamaniu, slovenskí reprezentanti potešili svojich priaznivcov viacerými peknými momentami. V redakcii sme vybrali štyri góly, ktoré rozhodne potešili zrak nejedného fanúšika.

Otvárací gól šampionátu z hokejky Martina Chromiaka

Úvodný duel na 86. majstrovstvách sveta proti sebe postavil Slovákov a Čechov. V lotyšskej Riga Arene videli diváci gólovo bohatú prvú tretinu, v ktorej padlo všetkých päť presných zásahov. Po odohraní 60 minút sa z celkového triumfu 3:2 tešili Česi.

V bratskom derby otvoril skóre stretnutia po piatich minútach hry debutant Martin Chromiak. Ten počas presilovej hry po presnej prihrávke Kňažka vypálil z prvej a prekonal Hrubca v českej bránke. Pre najmladšieho útočníka v slovenskom národnom tíme to bol premiérový presný zásah v rámci seniorského svetového šampionátu a zároveň aj prvý gól celých MS v hokeji 2023.

Vyrovnávajúci presný zásah Petra Cehlárika do siete Kanady

V treťom zápase na šampionáte si Slováci zmerali sily s favorizovanými Kanaďanmi. Tí, ktorí očakávali jednoznačný výsledok a gólovú kanonádu, ostali sklamaní. Počas 60 minút základného hracieho času vyťahovali brankári puk spoza svojich chrbtov len dvakrát. Víťaza neprinieslo ani predĺženie, a tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Extra bod si nakoniec odniesli Kanaďania.

Jediný presný zásah Slovákov v stretnutí proti neskorším majstrom sveta padol z hokejky Petra Cehlárika počas presilovej hry. Za zmienku nestojí len samotný gól, ale celá okulahodiacia akcia. Libor Hudáček poslal krížnu prihrávku na Mareka Hrivíka, ten posunul puk pred bránku Cehlárikovi, ktorý nezaváhal.

Gól Richarda Pánika proti Kazachom

Súboj s Kazachstanom patril podľa papierových predpokladov k tým, v ktorých mali Slováci získať plný počet bodov. Jednogólový náskok z prvej tretiny však zverencom Ramsayho dlho nevydržal. V úvode druhého dejstva Kazachovia otočili duel vo svoj prospech tromi gólmi behom piatich minút.

Snaha slovenského národného tímu o vyrovnanie priniesla ovocie až v tretej tretine. Marek Hrivík zachytil odrazený puk, poslal ho na Pánika a ten svojím prvým gólom na šampionáte udržal Slovákov v hre.

Presný zásah Roberta Lantošiho do siete Nórska

Ak si chceli zverenci Craiga Ramsayho zachovať šancu na postup do vyraďovacej časti, museli zdolať Nórov za tri body a Lotyši nesmeli získať proti Švajčiarom ani bod. Dnes už vieme, že priania Slovákov neboli vypočuté.

Vo svojom poslednom vystúpení v základnej skupine zdolali Slováci Nórov po výsledku 4:1. Dôležitý krok k zisku troch bodov urobili už v prvej tretine, keď sa behom dvanástich minút presadili až trikrát. Na góly Hrivíka a Cehlárika nadviazal Lantoši, ktorý od Škorvánkovej bránky preletel cez celé klzisko, prešiel pred nórskeho brankára Haukelanda a bekhendovým blafákom zvýšil už na 3:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport