Na hlavný obsah

Českí hokejisti si poradili s Kazachstanom

Boli efektívni najmä z presiloviek.

Českí hokejisti si poradili s Kazachstanom
Český hráč Černoch bojuje o puk Foto: SITA

Českí hokejisti vyhrali v nedeľu (14. 5.) v A-skupine 86. MS v Rige nad Kazachstanom 5:1. Mužstvo, ktoré v úvodnom zápase v lotyšskom dejisku šampionátu zdolalo Slovákov (3:2), sa trápilo v druhej časti, ale v tretej zlomilo čiastočnú streleckú nemohúcnosť.

Česi odohrajú tretí zápas na turnaji v 24-hodinovom intervale v pondelok (15. 5.) o 19.20 (SELČ) proti Lotyšsku, kazašský tím sa v rovnakom čase, ale v utorok (16. 5.) stretne so Švajčiarskom.
        

Veľká strelecká prevaha Česka, rozhodlo sa až v tretej tretine

Prvá tretina patrila jasne favoritovi, ktorý sa aj pomerne rýchlo ujal vedenia. Výbornú vnútropásmovú akciu využil parádnou strelou Zbořil. Ešte väčšou delovkou napol sieť Kubalík a ukončil strelecké trápenie Čechov v predĺženej a vyše minútu aj dvojnásobnej presilovke, v ktorej sériovo od modrej pálil Košťálek.

Česi celkovo nenachádzali úplne vhodné finálne riešenia v ich obrovskej streleckej prevahe, v nej na bránku v priemere vystrelil takmer každú minútu.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Mizéria v zakončení a postupne aj herný útlm po výpadku zraneného prvého centra Chytila vyústila v druhej tretine do kontaktného gólu Kazachov, ktorý prišiel krátko po nepremenenom trestnom strieľaní Kubalíka. Obe mužstvá mali do prestávky každé ešte jednu veľkú šancu.

Možnosť kazažského zvratu v treťom dejstve zahatala pohotovosť kanoniera Sedláka a onedlho sa v presilovke po azda desiatej strele od modrej dočkal aj Košťálek. Stav 4:1 favorita upokojil a v závere Kubalík opäť využil presilovku.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport