Na hlavný obsah

Podcenil som situáciu, spravil som dve pozičné chyby. Mrzí ma to, sypal si popol na hlavu debutant

Pred rokom zneškodňoval strely súperov v TIPOS Slovenskej hokejovej lige.

Podcenil som situáciu, spravil som dve pozičné chyby. Mrzí ma to, sypal si popol na hlavu debutant
Slovenský brankár Stanislav Škorvánek, ktorý inkasuje gól na 2:3 z hokejky českého hráča Lukáša Sedláka Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou prvý duel na MS v hokeji 2023. V úvodnom vystúpení B-skupiny nastúpili Slováci proti Česku. Svojmu odvekému rivalovi podľahli po vyrovnanom výkone tesným výsledkom 2:3. Premiéru v bránke si na svetovom šampionáte odkrútil Stanislav Škorvánek.

Trénerský tím na čele s Craigom Ramsaym vzal do Rigy celkovo ôsmich nováčikov, z toho až troch v bránkovisku. Z medzinárodne neskúseného tria Škorvánek, Hlavaj a Riečický dostal v úvodnom dueli príležitosť prvý menovaný.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

„Pre mňa osobne to bol veľmi ťažký duel. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv, pretože sme mali prevahu, boli sme jasne lepší, ale nakoniec sme ju prehrali 3:2. Faul, ktorý sa udial na konci tretiny, dal ráz zápasu. Potom bol priebeh zápasu vyrovnaný, siahali sme na vyrovnanie, ale to sa nestalo. Škoda,“ zhodnotil tesne po skončení duelu Škorvánek v pozápasovom rozhovore pre RTVS.

Dve chyby = dva góly

Odchovanec žilinského hokeja čelil počas šesťdesiatich minút 22 streleckým pokusom súpera. Puk zo svojej siete vyťahoval celkovo trikrát, prekonaný bol len v prvom dejstve. Nešťastný moment pre Slovákov prišiel v 14. minúte, keď počas presilovej hry inkasovali gól na 2:2 z hokejky Lukáša Sedláka.

„Podcenil som túto situáciu. Myslel som si, že bude zakončovať k prvej tyčke. Súper túto chybu šikovne využil a dal gól,“ sypal si popol na hlavu 27-ročný gólman, ktorý vzápätí pokračoval.

„Spravil som dve pozičné chyby, súper ich dokázal využiť. Mrzí ma to. Verím však, že chlapci v ďalších zápasoch predvedú dobrý hokej a pripíšeme si nejaké víťazstva.“

Gól do slovenskej brány v zápase s Českom
Gól do slovenskej brány v zápase s Českom. Foto: TASR/Martin BaumannFoto: TASR

Tvrdá práca mu prináša zaslúžené ovocie

Opora Michaloviec z uplynulej sezóny Tipos extraligy píše pozoruhodný príbeh. Z hráča, ktorý väčšinu svojej doterajšej kariéry strávil na klubovej úrovni v pozícii dvojky, sa v priebehu dvoch rokov stal brankár reprezentácie na najvyššom podujatí. V ročníku 2021/2022 dokonca chytal v prvoligovej Žiline.

Ako vnímal zápasové tempo vo svojom prvom šampionátovom zápase v porovnaní so stretnutiami v spomínaných slovenských súťažiach?

„Je ťažké vysvetliť to, nedá sa to porovnávať. Snažil som sa nastaviť na zápas a nezaoberať sa vecami, ktoré sa dejú okolo mňa. Stále tomu nemôžem uveriť. Vždy však ide o hokej, takže sa snažím sústrediť na hru,“ uzavrel Škorvánek.  

Ďalší duel už v sobotu

Slovensko tak na 86. majstrovstvách sveta v Tampere a Rige zaznamenalo štvrtú prehru s Českom za sebou. Z posledného triumfu sme sa tešili na minuloročnom svetovom šampionáte, keď sme neskoršieho bronzového medailistu zdolali v skupine po výsledku 3:1.

Najbližší zápas slovenského národného tímu je na programe 13. mája o 19.20 h. Na zverencov Craiga Ramsayho čakajú usporiadatelia turnaja Lotyši. Druhý duel Slovenska v Rige budete môcť opäť sledovať naživo na obrazovkách RTVS.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport