Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Česi nezaváhali. Po triumfe nad Veľkou Britániou sa vrátili na čelo tabuľky A-skupiny

Triumf režíroval prvý útok ČR.

Česi nezaváhali. Po triumfe nad Veľkou Britániou sa vrátili na čelo tabuľky A-skupiny
Český hráč Roman Červenka (vpredu) bojuje o puk s Britom Davidom Phillipsom v zápase A-skupiny Česko - Veľká Británia. Foto: TASR/AP

Českí hokejisti si v sobotnom stretnutí A-skupiny MS v Prahe poradili s Veľkou Britániou 4:1 a vrátili sa na čelo tabuľky.

Domáci hráči, ktorí nastúpili už aj so zámorskou posilou Martinom Nečasom, v zápase jasne dominovali, na strely vyhrali 45:15.

Triumf režíroval prvý útok ČR, Lukáš Sedlák sa blysol dvoma gólmi a asistenciou, Roman Červenka asistoval pri všetkých štyroch presných zásahoch.

Česi si pripísali piate víťazstvo a vedú tabuľku o bod pred Švajčiarskom a Kanadou, tí však odohrali o zápas menej.

Domáci reprezentanti majú teraz dva dni voľna, svoje účinkovanie v skupine zakončia utorkovým súbojom s obhajcami titulu Kanaďanmi (16.20).

Briti stále čakajú na prvý bod na šampionáte, v pondelok nastúpia v kľúčovom dueli o záchranu proti siedmemu Nórsku (16.20), za ktorým zaostávajú o tri body.

Česi nastúpili aj s Nečasom

Česi nastúpili už aj s Nečasom, ktorý sa predstavil v druhom útoku. Domácim sa vydaril vstup do zápasu a po necelých piatich minútach viedli po dorážke Sedláka a zaclonenej strele Krejčíka 2:0.

V 8. minúte sa predviedol aj Nečas, v dvoch veľkých šanciach neuspel. Bowns bol v ohni striel, po zakončení Hájeka ho zachránila žŕdka. Domáci jasne vládli aj ďalšiemu priebehu, náskok zvýšil svojím druhým gólom v zápase Sedlák.

Mosey síce v presilovke znížil, ale Česi sa nenechali vyviesť z tempa. Strojovými kombináciami naďalej „dusili“ súpera a v 33. minúte im vrátil trojgólový náskok Kaše.

V tretej časti sa podarilo Britom eliminovať chyby v defenzíve a pribrzdiť domácich. Tí však mohli aj tak zvýšiť náskok, po strele Červenku sa puk obtrel o žŕdku. Česi dohrali zápas v exhibičnom tempe a v pohode dokráčali k piatemu triumfu na MS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport