Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Poznáme zostavu Slovenska proti Švédom: Zmena v prvom útoku, jeden hráč zasiahne do diania na šampionáte prvýkrát

Slovensko má istotu štvrťfinále.

Poznáme zostavu Slovenska proti Švédom: Zmena v prvom útoku, jeden hráč zasiahne do diania na šampionáte prvýkrát
Na snímke slovenskí hokejisti počas hymny. Foto: TASR - Michal Runák

Slovenskí hokejoví reprezentanti si vo svojom poslednom stretnutí v rámci ostravskej B-skupiny zmerajú sily s doposiaľ nezdolanými Švédmi. Tréneri urobili v zostave prvýkrát viacero zmien.

Ako jednotka sa medzi tri žŕdky postaví Stanislav Škorvánek, dvojkou bude Matej Tomek. V obrane k zmenám nedošlo. Už tradične prvý obranný pár vytvorí Čerešňák a Fehérváry, druhý Nemec a Ivan. Súčasťou tretej defenzívnej dvojičky bude Grman a Koch. V štvrtej obrane vykorčuľuje Gajdoš a Golian.

V útoku nastali prvýkrát výraznejšie zmeny. Z tretej formácie sa do prvej ako center presunul Martin Pospíšil, ktorý nahradil Mareka Hrivíka. Ten na súpiske vôbec nefiguruje. Na krídlach bude mať Cehlárika a Slafkovského. Namiesto absentujúceho Hrivíka bude mať áčko na drese Martin Fehérváry.

Druhé ofenzívne trio ostáva neporušené, teda vykorčuľuje v zložení Hudáček, Cingel a Tatar. V treťom útoku nahradí Pospíšila Čacho, ktorý si odbije premiéru na šampionáte. Štvrtú útočnú lajnu tvorí Daňo, Sukeľ a Faško-Rudáš.

Okrem Hrivíka do duelu nezasiahne aj brankár Samuel Hlavaj a útočník Andrej Kudrna.

Zostava:

Slovensko: Škorvánek (Tomek) – Fehérváry, Čerešňák, Nemec, Ivan, Koch, Grman, Gajdoš, Golian – Cehlárik, Pospíšil, Slafkovský – Tatar, Cingel, Hudáček – Regenda, Čacho, Kelemen – Daňo, Sukeľ, Faško-Rudáš

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport