Na hlavný obsah

NAKA obvinila v najväčšej protidrogovej akcii dvoch páchateľov

Ide o členov medzinárodnej organizovanej skupiny.

NAKA obvinila v najväčšej protidrogovej akcii dvoch páchateľov
Ilustračné foto - zásah NAKA. Foto: FB Polícia SR
https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/3700353896661472

V rámci najväčšej protidrogovej akcie v histórii Slovenska s krycím názvom Pontón obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dvoch členov medzinárodnej organizovanej skupiny pôsobiacej na území viacerých štátov. Obvinení Holanďania sú v súčasnosti zadržaní v Holandsku a tamojšie justičné orgány rozhodujú o ich vydaní na trestné stíhanie na Slovensko. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov, prípadne doživotie. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

Organizovaná skupina vo veľkom rozsahu dodávala a predávala drogy v rôznych štátoch Európskej únie, snažila sa oklamať rôzne colné, kontrolné a bezpečnostné orgány. Na Slovensko sa drogy dostali v železných nádržiach.

Príslušníci NAKA v súčinnosti s pracovníkmi colného úradu našli a zaistili v kovových nádržiach takmer 500 kusov balíkov s takmer 1,5 tony bieleho kryštalického materiálu. Ten obsahoval metamfetamín zodpovedajúci 29 až 116 miliónom bežných dávok drogy. Z jej predaja by organizovaná skupina mohla zarobiť približne 292 miliónov až 1,1 miliardy eur,“ priblížil Slivka.

V rámci rozsiahlej policajnej akcie s krycím názvom Pontón boli zadržané podozrivé osoby a vykonaných bolo viacero domových prehliadok a výsluchov. „Spolupracovali sme pri tom s viacerými policajnými zložkami doma aj v zahraničí. Boli sme v kooperácii aj s medzinárodnými policajnými inštitúciami a útvarmi ako Europol, DEA a Interpol,“ doplnil Slivka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny