Na hlavný obsah

Šéf ŠTS Hrubala: Špekulácie niektorých médií zasahujú do života sudcov

Úniky informácii v prípade vraždy Kuciaka bude prešetrovať.

Šéf ŠTS Hrubala: Špekulácie niektorých médií zasahujú do života sudcov
Na snímke predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala. Foto: TASR/ Jakub Kotian

Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala nevylučuje trestnoprávnu dohru pre tých, ktorí budú podozriví z úniku informácií o hlasovaní senátu vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Hrubala dodal, že únik informácií bude prešetrovať.

Upozornil tiež, že podľa predsedníčky senátu Ruženy Sabovej sú medializované informácie o hlasovaní sudcov o rozsudku, ktorý bol vyhlásený vo štvrtok (3. 9.), nepravdivé. „Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov,“ skonštatoval. Zároveň požiadal médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej obžalovaných Mariána Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa voči rozsudku odvolal. Vec sa tak dostane na Najvyšší súd SR. Sudkyňa v prípade Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej v rozsudku odôvodnila, že nebolo dokázané, že skutok, za ktorý boli obžalovaní, spáchali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko