Na hlavný obsah

Traja ľudia zahynuli počas požiarov na západnom pobreží USA

Z amerického štátu Kalifornia boli v dôsledku požiarov evakuované tisícky ľudí.

Traja ľudia zahynuli počas požiarov na západnom pobreží USA
Lesný požiar nazvaný Creek Fire v Sierra National Forest v okrese Fresno v americkom štáte Kalifornia. Foto: TASR/AP

Traja ľudia zahynuli v stredu večer v lesnom požiari na severe Kalifornie. Oheň medzičasom zničil v susednom štáte Oregon päť menších obcí, informovala agentúra Reuters.

Uvedený požiar v Kalifornii vypukol v blízkosti mesta Paradise v okrese Butte, kde v roku 2018 v plameňoch zahynulo 85 ľudí a domov stratilo niekoľko desiatok tisíc osôb, uviedla agentúra DPA.

V dôsledku septembrových požiarov bolo v Kalifornii doposiaľ evakuovaných najmenej 64 000 ľudí a o život už prišli jedenásti. Susedný štát Oregon medzičasom zachvátil oheň na 35 lokalitách. Ich spoločná plocha dosiahla takmer dvojnásobok rozlohy mesta New York.

Oregonská guvernérka Kate Brownová na tlačovej konferencii uviedla, že požiare vážne poškodili päť menších obcí. „Mohlo by ísť o najväčšie straty na ľudských životoch a majetku v dôsledku lesných požiarov v dejinách nášho štátu,“ dodala Brownová.

Štáty na západnom pobreží USA v súčasnosti zažívajú jednu zo svojich najhorších zaznamenaných sezón lesných požiarov. Toto obdobie bude v Kalifornii trvať ďalšie štyri mesiace, poznamenáva agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet