Na hlavný obsah

Rúška povinné aj vonku a základné školy na diaľku

Tvrdšie opatrenia budú u našich západných susedov platiť od stredy.

Rúška povinné aj vonku a základné školy na diaľku
Obyvatelia stále viac krajín musia nosiť rúška aj v exteriéri. Foto: SITA/AP

V Českej republike bude od stredy (14. 10.) pravdepodobne povinné nosiť na verejnosti rúško a je možné, že prvý stupeň základných škôl prejde na režim diaľkovej výučby. Vyplýva to z tlačového brífingu po zasadnutí Rady hospodárskej a sociálnej dohody ČR.

„Určite budú nutné rúška vo verejných priestoroch – zastávkach verejnej dopravy a ďalších podobných priestoroch,“ uviedol prezident Zväzu priemyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák po zasadnutí tripartity, kde o opatreniach na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 diskutoval s vládnymi predstaviteľmi.

Všetky opatrenia ešte nie sú známe

Žiaci prvého stupňa základných škôl sa budú od stredy (14. 10.) pravdepodobne učiť na diaľku. „Bolo potvrdené, že prvý stupeň je jeden zo zdrojov šírenia, pretože prichádza ku kontaktu s rodičmi a inými, ktorí sú nositeľmi,“ uviedol podľa televízie ČT24 na brífingu predseda Českomoravskej konfederácie odborových zväzov Josef Středula a dodal, že materské školy ostanú určite naďalej otvorené.

Presný zoznam opatrení, ktoré vstúpia do platnosti v stredu (14. 10.), však stále nie je známy. Ráno o nich rokovala Bezpečnostná rada a následne o nich predstavitelia vlády debatovali s tripartitou.

V Českej republike pribudlo v nedeľu (11. 10.) 3 104 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým druhom koronavírusu. Od začiatku pandémie v Česku potvrdili už 117 110 prípadov nákazy, aktívnych prípadov je momentálne 59 920. V súvislosti s ochorením COVID-19 pribudlo za nedeľu aj 22 nových úmrtí, celkovo ich tam zaznamenali už 987.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet