Na hlavný obsah

Generálny prokurátor potvrdil trestné konanie za obvinenia Matoviča na adresu Sulíka

Viackrát sa vyjadril, že môže za smrť tisícok ľudí.

Generálny prokurátor potvrdil trestné konanie za obvinenia Matoviča na adresu Sulíka
Zľava: Minister financií Igor Matovič (OĽANO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) Foto: TARS/koláž RTVS

Generálna prokuratúra sa zaoberá verejnými vyhláseniami premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na adresu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) o tom, že má v súvislosti s pandémiou koronavírusu na svedomí smrť niekoľko tisícok ľudí. Na štvrtkovom (28. 1.) tlačovom brífingu to potvrdil generálny prokurátor Maroš Žilinka.

„Nie je možné, aby generálny prokurátor a generálna prokuratúra konali ku každému vyhláseniu skôr politického charakteru a skôr k vzťahovým vyhláseniam medzi rôznymi členmi vlády a aby sme hneď začínali trestné konanie. V danej súvislosti môžem potvrdiť, že boli podané trestné oznámenia a vo veci sa koná,“ uviedol Žilinka.

V prípade nákupu antigénových testov RaPiGen oznámil, že dal pokyn krajskému prokurátorovi, ktorý bude v danej veci vykonávať dozor. „Pokiaľ sa nemýlim, už aj bolo začaté trestné stíhanie alebo má byť začaté,“ povedal.

Generálny prokurátor spresnil, že konal po tom, ako si v relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko vypočul vyjadrenia Matoviča, ktorý spochybnil ich kvalitu. Nákup milióna testov značky RaPiGen za 3,9 milióna eur zrealizovali Štátne hmotné rezervy 11. januára.

Pozrite si celý tlačový brífing:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko