Na hlavný obsah

Návrat NHL aj so slovenskou stopou. Tatar strelil gól, Černák prihrával

Z výhry sa tešil len obranca v drese "bleskov".

Návrat NHL aj so slovenskou stopou. Tatar strelil gól, Černák prihrával
Snímka zo zápasu NHL Toronto - Montreal. Foto: SITA/AP

Za normálnych okolností by už bola základná časť zámorskej hokejovej NHL v plnom prúde, no pre pandémiu koronavírusu sa v Severnej Amerike v stredu (13. 1.) ešte len začali boje tejto profiligy piatimi duelmi. Hneď počas prvého hracieho dňa o sebe dal vedieť aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý v zápase Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens v 28. minúte z brejku počas presilovej hry poslal hostí do vedenia 3:1, napriek tomu Habs v súboji získali len jeden bod za prehru 4:5 po predĺžení. „V prvej polovici duelu sme hrali dobre, na prvý duel sezóny to nebol zlý výkon. Mali by sme viac držať puk a byť aktívnejší, no súperovi sme dovolili vrátiť sa do zápasu v ich početných výhodách,“ zhodnotil na webe profiligy kouč Montrealu Claude Julien.

Tatar bol po prehre v úvodnom súboji sezóny sklamaný. „Viedli sme, no prišlo niekoľko nešťastných okamihov a súper dorovnal, Niekoľko minút som si aj myslel, že prehráme v riadnom hracom čase, potom sme však opäť zapli na vyššie obrátky. Hneď prvý zápas sezóny dospel až do predĺženia a hry troch proti trom. Obe mužstvá si vypracovali šance a tak ako sme prehrali, sme mohli aj zvíťaziť,“ komentoval slovenský útočník na oficiálnom klubovom webe.

Celú sezónu odštartoval súboj Philadelphie s Pittsburghom, v ktorom síce boli strelecky aktívnejší hosťujúci Penguins, no domáci Flyers boli efektívnejší a zvíťazili 6:3.

Domácu premiéru má na svojom konte aj víťaz Stanleyho pohára z minulej sezóny floridský tím Tampa Bay Lightning, ktorý si poradil s Chicagom Blackhawks a zdolal ho hladko 5:1. Rozhodla o tom prakticky už prvá tretia, ktorú „blesky“ vyhrali 3:0. Slovenský obranca Erik Černák absolvoval v drese Tampy 20:14 min a prezentoval sa asistenciou pri góle Cirelliho na 3:0. Košický odchovanec strieľal príklepom a Kanaďan do bránky súpera tečoval puk z jeho hokejky.

Je síce tradíciou, že úradujúci víťaz Stanleyho pohára pred prvým domácim súbojom nasledujúcej sezóny pod strechu svojej arény vyvesí majstrovskú vlajku na znak predchádzajúceho úspechu, v prípade Lightning sa tak nestalo. Vedenie „bleskov“ sa s ceremoniálom rozhodlo počkať až do chvíle, keď na tribúny budú môcť zavítať fanúšikovia.

V zostávajúcich dvoch zápasom úvodného hracieho dňa nového ročníka NHL prehral Edmonton Oilers doma s Vancouverom Canucks 3:5 a Colorado Avalanche podľahlo St. Louis Blues 1:4.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport