Na hlavný obsah

Mjanmarská športovkyňa pri nakrúcaní videa zachytila aj prevrat v krajine

Na videu tancuje na veselú hudbu.

Na ceste v hlavnom meste Nepjito nakrúcala fitnes video a spôsobila senzáciu na sociálnych sieťach. Mjanmarská športová inštruktorka v pondelok (1. 2.) ráno počas nakrúcania zachytila aj vojenský konvoj, ktorý mieril k budove parlamentu a o pár minút na to uskutočnil vojenský prevrat v krajine.

Videu sa obzvlášť veľkej pozornosti dostalo v Indonézii, odkiaľ pesnička, na ktorú žena tancuje, pochádza. Aj napriek veselej hudbe ide podľa denníka South China Morning Post o obľúbený protest, ktorý často slúži ako kulisa príspevkov na sociálnych sieťach, kde sa ľudia vysmievajú úradom či vláde.

Žena sa pre pieseň nevyhla kritike od podporovateľov mjanmarskej armády. Keďže športovkyňu prechádzajúci konvoj nijako nerozrušil, súčasne si kritiku vyslúžila aj od ľudí, podľa ktorých video s tanečnou zostavou natočila s politickými zámermi.

„Netancoval som, aby som sa vysmievala alebo zosmiešnila nejakú organizáciu. Tancovala som na tanečnú športová súťaž,“ vysvetlila inštruktorka. „V Nepjito nie sú oficiálne konvoje ničím neobvyklým, takže som si myslela, že je to normálne, a pokračovala som,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet