Na hlavný obsah

Učitelia budú mať počas víkendu väčšiu šancu dať sa zaočkovať

Ministerstvo rozšírilo počet očkovacích miest na 36.

Učitelia budú mať počas víkendu väčšiu šancu dať sa zaočkovať
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Ministerstvo školstva informovalo, že počas nasledujúceho víkendu (20. – 21. 2.) bude pre potreby očkovania pedagogických zamestnancov otvorených 36 očkovacích miest. Je to o dvadsať viac, ako ich bolo otvorených počas minulého víkendu (13. – 14. 2.), keď sa s očkovaním začalo. Ministerstvo zároveň rozšírilo možnosť prihlasovať sa na pozície náhradníkov aj učiteľom druhého stupňa základných škôl.

Do očkovacích centier to budú mať učitelia bližšie

K očkovacím centrám sa po najväčších nemocniciach pridajú aj menšie zariadenia. „Ďakujeme ministrovi  zdravotníctva, nemocniciam a samosprávam, že sa podarí zvýšiť počet vakcinačných centier. Tridsaťšesť očkovacích miest znamená, že učitelia budú mať to svoje miesto bližšie a nebudú musieť toľko cestovať,“ uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS).

Učitelia a ostatní pedagogickí zamestnanci budú môcť prísť na očkovanie v mestách a obciach Banská Bystrica, Bardejov, Bojnice, Bratislava, Brezno, Čadca, Dunajská Lužná, Dunajská Streda, Galanta, Humenné, Komárno, Košice, Levice, Liptovský Mikuláš, Michalovce, Myjava, Partizánske, Považská Bystrica, Prešov, Rimavská sobota, Rožňava, Skalica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Trstená, Vranov, Žiar nad Hronom a Žilina.

Počas uplynulého víkendu bolo pre učiteľov k dispozícii 21 600 dávok vakcíny od firmy Astra Zeneca, na nastávajúci víkend a týždeň sa ich podarilo vyčleniť 24 600, dodáva ministerstvo s tým, že podmienky pre očkovanie ostávajú rovnaké.

„Okrem toho minister školstva rokuje s ministerstvom zdravotníctva aj o rozšírení zoznamu zamestnancov, ktorí majú v prvej fáze nárok na očkovanie,“ uviedol rezort školstva.

V príprave je ďalšia fáza očkovania učiteľov

Gröhling dodal, že rezort pripravuje aj ďalšiu vlnu očkovania pre učiteľov II. stupňa ZŠ a už teraz vytvára jednoduchý systém prihlasovania náhradníkov za učiteľov, ktorí sa nebudú môcť dostaviť na svoj objednaný čas. „Medzi náhradníkov sa budú môcť nahlásiť tí, ktorí už dnes učia prezenčne. Či už ako suplujúci učitelia z druhého stupňa alebo vyučujúci v skupinách 5+1,“ vysvetlil.

Presné termíny pre viac ako 24 600 pedagogických zamestnancov ministerstvo zverejnení počas štvrtka (18. 2.) a následne bude informovať riaditeľov jednotlivých zariadení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko