Na hlavný obsah

Vytrvalostné preteky v Osrblí ovládla Voigtová, najlepšia Slovenka Remeňová obsadila 39. miesto

Išlo sa na kratšej trati.

Vytrvalostné preteky v Osrblí ovládla Voigtová, najlepšia Slovenka Remeňová obsadila 39. miesto
Na snímke nemecká biatlonistka Vanessa Voigtová. Foto: TASR

Nemecká biatlonistka Vanessa Voigtová triumfovala v stredajších (17. 2.) skrátených vytrvalostných pretekoch na 12,5 km v rámci 4. kola Pohára IBU v Brezne-Osrblí. V cieli mala o 6,9 sekundy lepší čas ako jej krajanka Hanna Kebingerová, pričom obe zaznamenali čistú streľbu. Tretia skončila Američanka Madeleine Phaneufová s mankom 26,2 sekundy a jednou streleckou chybou.

Z pätice Sloveniek obstála najlepšie Mária Remeňová. Patrilo jej konečné 39. miesto, keď z 20 pokusov netrafila štyri terče a v cieli mala odstup 3:56,2 minúty na víťazku.

Na snímke vľavo slovenská reprezentantka Mária Remeňová na strelnici počas vytrvalostných pretekov. FOTO: TASR

Vytrvalostné preteky sa išli na kratšej trati, než je štandardom vo Svetovom pohári. Za minutý terč sa neudeľovala trestná minúta, ale k času sa pridalo 45 sekúnd.

Ruské prvenstvo medzi mužmi

Medzi mužmi na 15 km triumfoval Nikita Poršnev s čistou streľbou a náskokom vyše 13 sekúnd pred Nemcom Justusom Strelowom, ktorý na strelnici raz zaváhal. Bronz získal Nór Endre Stroemsheim s dvoma streleckými chybami (+15,7). Slovákom sa nedarilo, najlepší bol na 83. mieste Matej Gregor. Damián Cesnek finišoval 89., Viliam Kostelník 93. a Pavol Štrba 98.

Osrblie dostalo od Medzinárodnej biatlonovej únie dôveru a v prebiehajúcej sezóne organizuje dve z piatich kôl Pohára IBU. Súťaže 4. kola sú na programe od 17. do 21. februára. Celé podujatie sa koná v bubline.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport