Na hlavný obsah

Ľudia odchádzajúci z rakúskeho Viedenského Nového Mesta sa musia preukázať testom

Dôvodom je veľa prípadov nákazy koronavírusom.

Ľudia odchádzajúci z rakúskeho Viedenského Nového Mesta sa musia preukázať testom
Na ilustračnej snímke policajt kontroluje negatívny test na ochorenie COVID-19. Foto: TASR/AP

Polícia v rakúskom Viedenskom Novom Meste dohliada na uplatňovanie nových protiepidemických pravidiel. Tie vyžadujú, aby sa ľudia opúšťajúci mesto preukázali negatívnym výsledkom testu na koronavírus. V rámci nového systému, ktorý začal platiť v sobotu (13. 3.), bude polícia a ďalšie orgány nepretržite kontrolovať 26 ciest vedúcich z mesta. Za porušenie pravidiel hrozí maximálna pokuta 1 450 eur.

Viedenské Nové Mesto, ktoré má viac ako 45 000 obyvateľov, má mimoriadne vysokú mieru nákazy koronavírusom. Eviduje viac ako 500 nových prípadov na 100 000 obyvateľov za sedem dní. Celoštátny priemer je pritom 198 prípadov na 100 000 obyvateľov.

Starosta mesta Klaus Schneeberger informoval, že počas uplynulých dní zriadili testovacie stanice, ktoré majú kapacitu 15 000 ľudí denne. Ako tiež uviedol, nechápe, prečo rakúske ministerstvo zdravotníctva „nevyužije túto príležitosť, aby začalo očkovaciu kampaň, nech to dostaneme pod kontrolu“.

Cielená očkovacia kampaň sa v súčasnosti odohráva v západorakúskom okrese Schwaz, kde zaznamenali značný počet prípadov nákazy infekčnejším variantom koronavírusu, ktorý po prvý raz identifikovali v Juhoafrickej republike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet