Na hlavný obsah

Na Slovensko príde menej vakcín AstraZeneca. Ministerstvo odmieta, že by sa vzdalo dávok od Pfizeru

Objednalo 5,8 milióna kusov.

Na Slovensko príde menej vakcín AstraZeneca. Ministerstvo odmieta, že by sa vzdalo dávok od Pfizeru
Foto: TASR

Namiesto očakávaných 300 000 dávok vakcíny AstraZeneca príde na Slovensko v marci len 25 000 dávok. Na utorňajšej (16. 3.) tlačovej konferencii o tom informovala štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková.

Ako uviedla, zníženým dodávkam sa budú musieť prispôsobiť vo veľkokapacitných očkovacích centrách. Ježíková tiež odmietla informácie, že sa Slovensko vzdalo niekoľkých miliónov vakcín od Pfizeru. Dodala, že Slovensko má zabezpečených 5,8 milióna týchto vakcín, ktoré chodia v pomerne stabilných dodávkach. „Tento prípad vôbec nesúvisí s vakcínou Sputnik,“ povedala.

Ježíková konštatovala, že tento týždeň je otvorených 52 000 miest na očkovanie prvou dávkou vakcíny od Pfizeru. Ďalších 16 000 miest je určených na očkovanie druhou dávkou.

V prípade Moderny sa momentálne očkuje len druhou dávkou, od začiatku budúceho týždňa sa otvárajú miesta pre prvú dávku. V prípade vakcíny AstraZeneca je na tento týždeň otvorených 45 000 miest, od 20. do 26. marca bude otvorených ďalších približne 42 000 miest, ďalší týždeň bude otvorených približne 25 000 miest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko