Na hlavný obsah

Útočník vo Francúzsku pobodal policajtku, vzal jej aj služobnú zbraň

Polícii sa ho podarilo zatknúť, predchádzala tomu prestrelka.

Útočník vo Francúzsku pobodal policajtku, vzal jej aj služobnú zbraň
Na snímke francúzski policajti. Foto: TASR/AP

Na predmestí francúzskeho Nantes v piatok (28. 5.) dopoludnia vošiel neznámy muž na policajný komisariát a pobodal policajtku. Približne 40-ročná žena má početné zranenia, najmä na nohách a na rukách. Motív činu zatiaľ nie je jasný, o prípade informovali francúzske médiá.

Správy o zdravotnom stave policajtky sa rozchádzajú, agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj z komisariátu píše, že život ženy je v ohrození. Naopak zvyčajne dobre informovaný web BFM TV uvádza, že jej stav je stabilizovaný.

Útočníkovi sa podarilo policajtke vziať služobnú zbraň; z miesta činu si ju odniesol bez toho, aby ju na mieste použil, uvádza web Ouest France. Muž na úteku najprv použil auto, to však neskôr policajti neďaleko našli havarované.

Zatýkaniu predchádzala prestrelka

Polícia predpokladá, že muž pokračoval pešo. Do pátrania po podozrivom sa zapojilo vyše 80 mužov zo špecializovanej jednotky z Nantes a tiež vrtuľník elitná zásahová jednotka francúzskej polície GIGN.

Pri zatýkaní muža vypukla podľa francúzskych médií prestrelka, pri ktorej páchateľ použil zbraň odcudzenú zranenej policajtke. Postrelil pritom troch žandárov. Počas policajnej operácie dostali žiaci miestnych základných škôl pokyn, aby nevychádzali von, píše AFP.  

K útoku došlo v deň, keď francúzsky minister spravodlivosti Éric Dupond-Moretti vyzval súdne orgány na tvrdý postup voči osobám obvineným z útokov na policajtov, ku ktorým v krajine dochádza opakovane. Začiatkom mája zastrelili v juhofrancúzskom meste Avignon policajta, ktorý sa podieľal na protidrogovej operácii. V apríli prišla o život pracovníčka polície, ktorú v neďaleko Paríža dobodal džihádista.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet