Na hlavný obsah

Koalícia bude hovoriť o postupe pri mimoriadnych schôdzach. SaS ich nepodporí

Strana ich považuje za zásterku na zakrývanie káuz nominantov Smeru-SD.

Koalícia bude hovoriť o postupe pri mimoriadnych schôdzach. SaS ich nepodporí
Na snímke plénum parlamentu. Foto: TASR

V koalícii sa bude diskutovať o postupe pri mimoriadnych schôdzach Národnej rady (NR) SR, ktoré iniciovala opozícia a majú byť v úvode budúceho týždňa.

Otázne je či koaliční poslanci schvália program schôdze k cenám energií v roku 2022 a umožnia diskusiu. Taktiež či umožnia rokovanie o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a nebudú robiť obštrukcie.

Šéfka klubu SaS Anna Zemanová pre TASR uviedla, že strana nepodporí program schôdze k cenám energií. Nedávno avizovala, že sa nezúčastní ani na Mikulcovom odvolávaní.

„Obe schôdze sú len zásterkou na zakrývanie káuz smeráckych nominantov,“ uviedla s tým, že problematiku energií vysvetlia v piatok (27.8.) na tlačovej konferencii minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a jeho štátny tajomník Karol Galek.

„Budeme to preberať na poslaneckom klube pred schôdzou, samozrejme, minister má našu plnú podporu,“ reagoval predseda klubu OĽANO Michal Šipoš na otázky TASR o tom, ako bude hnutie pri mimoriadnych rokovaniach postupovať.

Podobne sa vyjadril aj predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský. „Budeme o tom diskutovať na poslaneckom klube, ktorý bude v pondelok (30. 8.),“ povedal.

Šéf Smeru-SD Robert Fico predpokladá, že koalícia nepodporí program mimoriadnej schôdze k cenám energií. V súvislosti s odvolávaním Mikulca uviedol, že ak sa schôdza uskutoční a koalícia nebude robiť obštrukcie, strana stiahne podpisy spod návrhu na ministrovo odvolávanie, ktoré sa pre neuznášaniaschopnosť pléna presunulo z júla na september.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko